31.4 C
București
duminică, iulie 7, 2024
AcasăACTUALITATECulmea tupeului: Dupa ce au omorat zeci de mii de ucraineni nevinovati,...

Culmea tupeului: Dupa ce au omorat zeci de mii de ucraineni nevinovati, rusii cer despagubiri pentru ca le-a fost afectata reputatia!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Oligarhi şi companii ruseşti au intentat un total de 61 de procese la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene împotriva sancţiunilor UE impuse în urma invaziei Ucrainei, potrivit ediţiei de sâmbătă a tabloidul german Bild, informează dpa, citată de Agerpres.

Oligarhii ruşi Grigori Berezkin şi Ghenadi Timcenko, de exemplu, solicită despăgubiri pentru „prejudiciul moral” pe care se presupune că l-au suferit din cauza sancţiunilor UE, potrivit documentelor disponibile pe site-ul instanţei.

Berezkin susţine că „a suferit daune grave ale reputaţiei” şi că „nu există nicio legătură materială între el şi politica Rusiei în Ucraina”, potrivit dosarului său. Oligarhul mai susţine că nu sprijină guvernul Federaţiei Ruse şi solicită o plată simbolică de 1 euro ca despăgubire.

Ghenadi Timcenko, care locuieşte în Elveţia, solicită însă o despăgubire de 1 milion de euro acuzând UE de o „eroare de evaluare” cu privire la „relaţia dintre reclamant şi preşedintele Putin”.

Printre reclamanţi se află şi fostul proprietar al clubului englez de fotbal FC Chelsea, Roman Abramovici, dar şi Mihail Fridman, fondatorul şi managerul grupului financiar Alfa-Group.

Vineri a intrat în vigoare un al nouălea pachet de sancţiuni al UE împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei, care vizează companii de apărare, bănci, radiodifuzori şi oficiali. În plus, se aplică îngheţarea activelor deţinute în UE de 141 de persoane fizice şi 49 de entităţi. Persoanele sancţionate fac, de asemenea, obiectul unei interdicţii de călătorie în spaţiul UE. Sancţiunile anterioare au vizat economia, sistemul financiar, banca centrală şi înalţi oficiali guvernamentali.

Ultimele stiri