6.3 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăACTUALITATEPatrioti pe stomacul gol: Cu un singur gest, austriecii i-au dat peste...

Patrioti pe stomacul gol: Cu un singur gest, austriecii i-au dat peste nas lui Grindeanu si au blocat orice boicot asupra bancilor

in:

Stiri pe acelasi subiect

Jurnalistul Silviu Sergiu relateaza ca boicotul initiat de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, contra companiilor austriece a esuat. Grindeanu anuntase ca mai multe companii din subordinea ministerului intentionau sa isi mute conturile de la BCR la CEC, scrie Aktual24.ro.

„Hai sa va zic una pescuita pe teren in seara asta. Proaspata, proaspata. Stiti ca sunt mare fan al PSD si al populismului tamp al acsstui partid.

Asadar, Sorin Grindeanu a anuntat recent ca toate companiile din subordinea Ministerului Transporturilor isi vor muta conturile de la BCR la CEC Bank pe motiv de boicot Austria.

Ei, bine, s-au dus oamenii la BCR sa-si ia catrafusele, iar functionarii bancii le-au raspuns politicos:

– Sigur, dar pentru inchiderea conturilor e nevoie de returnarea imprumuturilor luate de minister. (In traducere: vreti sa va luati banii, dati-i inapoi!)

– Aaaa, cum? au inghitit in sec patriotii lui Grindeanu. Si au plecat cu coada intre picioare.

Asa ca, daca vreti sa va distrati, intrebati-l pe Sorin Grindeanu pe pagina de Facebook cum e cu mutatul conturilor”, a relatat Sergiu pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis, miercuri, un avertisment voalat liderilor PSD in legatura cu boicotarea afacerilor detinute de austrieci. „Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului si a autoritatilor publice”, a spus taios Iohannis.

„Voi ridica tema aderarii Romaniei la spatiul Schengen in plenul Consiliului European, care se desfasoara la Bruxelles. Voi explica din nou de ce tara noastra trebuie sa faca parte din spatiul Schengen, dar solutii practice se vor gasi intr-un viitor Consiliu JAI si cred ca putem adera in 2023.

Atitudinea rezervata a Austriei si votul mixt al Olandei sunt cele doua probleme care trebuie rezolvate pentru a avea un rezultat pozitiv. Sunt chestiuni care pot fi tratate intr-o singura cheie, cu diplomatie.

Orice altceva trebuie exclus. Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului si a autoritatilor publice.

Pe tot parcursul demersurilor pe care le-am facut pentru aderarea la spatiul Schengen am avut foarte mult sprijin. Comisia Europeana ne-a sustinut cu buna credinta, Presedintia ceha ne-a sprijinit ca lucrurile sa iasa bine.

Sunt hotarat sa gasesc o solutie pentru a ne indeplini acest obiectiv national strategic si atunci oamenii vor vedea ca a fost o sincopa, nu o respingere a Romaniei. Nu suntem singuri, suntem doriti in Uniunea Europeana, in Schengen, si vom depasi acest moment”, a transmis Iohannis, miercuri.

Mesajul lui Iohannis este un avertisment la adresa liderilor PSD, care au indemnat deschis sau tacit la boicotarea afacerilor detinute de austrieci in Romania.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), dar si alte companii din subordinea Ministerului Transporturilor si-au anuntat intentia de a-si muta conturile de la bancile austriece la CEC, pentru ca au gasit conditii mai bune, a declarat, marti, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. El a sustinut ca nu stia nimic de aceasta decizie, lucru greu de crezut, avand in vedere ca sefii acestor companii sunt numiti politic, nu ar indrazi sa ia o asemenea decizie fara sa primeasca aprobare politica.

„Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere si-a anuntat o anumita intentie de o a face si stiu ca vor face, mi-au spus si mie. Si nu doar CNAIR. Am fost anuntat ca si alte companii aflate in coordonarea Ministerului Transporturilor, fie ca vorbim de Portul Constanta, fie ca vorbim de Aeroportul din Bucuresti si toate celelalte, pentru ca au gasit conditii mai bune la CEC. O explicatie cat se poate de simpla”, a spus Grindeanu la receptia lucrarilor la statia de metrou Tudor Arghezi, citat de Agerpres.

El a subliniat ca aceasta mutare nu se va intampla rapid, dar companiile care aveau conturi la bancile austriece au anuntat ca vor face toate diligentele in acest sens.

„Am fost anuntat ca ministru. Si nu doar CNAIR. V-am spus, si CFR-ul a luat aceasta decizie, tot ceea ce tine de CFR, si Administratia Porturilor Constanta si Aeroporturile, cei care au aveau anumite conturi la aceste banci m-au anuntat ca vor face toate diligentele. Nu e o chestiune care sa se intample foarte rapid, dar toti au luat aceasta decizie de a se muta la o banca romaneasca. Eu cred ca e bine, avand si conditii mai bune”, a precizat ministrul, subliniind ca el nu are conturi la banci austriece.

O serie de companii si-au anuntat in ultimele zile intentia de a-si muta conturile de la bancile austriece, in urma votului negativ dat de Austria in privinta aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

Sursa: Aktual24.ro

Ultimele stiri