15.6 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăACTUALITATEAutoCum a reusit un important om de afaceri, prins baut la volan,...

Cum a reusit un important om de afaceri, prins baut la volan, sa ramana cu permisul de conducere

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un om de afaceri lăsat fără permis pentru că avea alcoolemie în aerul expirat a contestat în instanţă procesul-verbal de contravenţie şi a câştigat, demonstrând că nu a avut alcool în sânge, informeaza adevarul.ro.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Buftea în octombrie 2019, un important om de afaceri român a contestat în instanţă un proces-verbal de contravenţie prin care a fost amendat şi i s-a reţinut permisul pentru 90 de zile. Şoferul a arătat în instanţă că, în data de 20 octombrie 2019, în jurul orei 10.00, circula la volanul unui Porsche când a fost oprit de Poliţie şi pus să sufle în „fiolă”. Rezultatul alcooltestului: 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În baza articolului de lege care prevede că „persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, testată de poliţistul rutier cu un mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic şi depistată ca având o concentraţie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, îi poate solicita acestuia să i se recolteze mostre biologice”, omul de afaceri a cerut să fie dus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Şoferul a fost condus de poliţişti la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici, unde bărbatului i-au fost recoltate două mostre biologice la orele 10:25 şi 11:25. Potrivit buletinului de analiză al INML, în cazul ambelor mostre rezultatul alcoolemiei din sânge a fost zero. În baza documentului emis de INML, Judecătoria Buftea a anulat procesul-verbal de contravenţie, redându-i permisul omului de afaceri.

„Instanţa constată că, potrivit buletinului de analiză toxicologică, petentul avea, în momentul recoltării, alcoolemie 0.00 (zero). Faţă de acestea, instanţa constată că petentul, căruia îi incumba sarcina probei în temeiul art. 249 C .proc.civ., a răsturnat prezumţia de temeinicie a actul administrativ contestat, astfel încât va admite plângerea. Pe cale de consecinţă, va dispune anularea procesului-verbal de contravenţie şi a sancţiunilor aplicate în baza acestuia”, se arată în sentinţa Judecătoriei Buftea, pronunţată în 24 iunie 2020 şi rămasă definitivă prin neatacare. 

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Ultimele stiri