Acasă Social Cum functioneaza propaganda rusa: Ordine false de chemare la încorporare circula prin Romania!

Cum functioneaza propaganda rusa: Ordine false de chemare la încorporare circula prin Romania!

Ordine false de chemare la încorporare au ajuns la firme din județul Cluj în ultimele zile. Ministrulul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat pentru stiripesurse.ro că MApN va sesiza organele de cercetare penală.

„Având în vedere calendarul măsurilor preventive adoptate de UE și NATO, ca răspuns la criza din Ucraina, vă solicităm următoarele:

Până la data de 10.03.2022, ora 12.00, veți comunica în format electronic la adresa de e-mail um02426@mapn.ro, o evidență cu toți angajații societății …., de sex masculin, cu vârsta între 18-60 de ani, indiferent dacă au satisfăcut sau nu stabiul militar, care urmează să fi echemați în cel mai scurt timă (posibil 24 de ore), la Centru Militar Zonal Cluj, pentru întocmirea ordinului de chemare/deplasare la mobilizare sau război.

Potrivit ordinului de chemare, soldatul trebuie să se prezinte în termen de 48 de ore la unitatea militară desemnată. În caz de neprezentare la termenul și locul menționate în ordin, persoana respectivă este atenționată că va suporta consecințele Codului Penal, articolul 435 care prevede închisoare de 2 la 7 ani”, se arată în adresele primite de firme.

Deși documentul are unele elemente care ar indica autenticitatea, cum ar fi adresa de mail sau numărul unității militare, limbajul nu este unul folosit de MApN în asemenea comunicări.

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a confirmat faptul că documentele primite de firme sunt false. „E un document fals. Vom sesiza parchetul”, a declarat Dîncu. De altfel, pentru evitarea unor confuzii, MApN a sistat și procedurile obișnuite de evidențiere a rezerviștilor, care au loc periodic, indiferent de contextul de securitate.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentSe intoarce roata: Speriate de controale, benzinariile isi cer scuze romanilor ca au profitat de ei!
Articolul următorDin Citzul gândirii unui om votat ca sa se alieze cu PSD: Încrederea se câştigă greu şi se pierde foarte uşor