Acasă Romani in strainatate Cum fura romanii 4000 de euro pe zi, la Turnul Eiffel?!

Cum fura romanii 4000 de euro pe zi, la Turnul Eiffel?!

36

Autoritatile au reusit sa destructureze o banda de hoti romani care operau in zona Turnului Eiffel.

Românii operau cu tupeu, chiar în mijlocul zilei. Hoţii se dădeau drept turişti pentru a ajunge în grupurile de vizitatori, după care treceau la fapte. Unii dintre hoţi distrăgeau atenţia turiştilor pe scările Turnului Eiffel, în vreme ce alţii le goleau buzunarele. Printre metodele de furt se număra şi realizarea unui selfie cu telefonul mobil lângă turişti, pentru ca aceştia să nu mai fie atenţi la bunurile personale.

Membrii grupării infracţionale scoteau până la 4000 de euro în fiecare zi din buzunarele oamenilor. Unii dintre hoţi chiar au postat pe reţelele de socializare instantanee în care se lăudau cu banii furaţi.

Potrivit autorităţilor franceze, membrii bandei trăiau pe picior mare. Aceştia erau cazaţi la un hotel de lux, unde au cheltuit peste 100.000 de euro doar în anul 2014. Restul banilor erau trimişi în România.

Destructurarea reţelei a avut loc la doar o săptămână după ce angajaţii turnului Eiffel au intrat în grevă. Oamenii au interzis accesul turiştilor în turn pentru câteva ore, pentru a protesta faţă de lipsa de acţiune a autorităţilor în faţa grupărilor criminale din zonă.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos