Acasă Stirea zilei Liga NEBUNILOR nu Liga I! Rapid, U Cluj, FC Brașov și Gaz...

Liga NEBUNILOR nu Liga I! Rapid, U Cluj, FC Brașov și Gaz Metan Mediaș NU MAI RETROGRADEAZĂ!

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal vrea sa schimbe iar sistemul competitional in Liga I si patru echipe care tocmai au retrogradat sa nu mai joce in Liga II!

Astfel, în cazul în care propunerea ar fi votată în Adunarea Generală a LPF şi ulterior validată de către Comitetul Executiv al FRF, ocupantele locurilor 13-16 în clasamentul Ligii I, Gaz Metan Mediaş, FC Braşov, U Cluj şi Rapid, ar urma să evolueze pe prima scenă în sezonul următor, deşi au retrogradat din punct de vedere sportiv.

„Există articolul 9 din ROAF, care spune că sistemul se stabileşte înainte de începerea campionatului. Primul alineat spune că se aprobă înaintea începerii fiecărui sezon competiţional şi următorul alineat spune, printr-o chestiune distinctă, că modificarea sistemului competiţional se aprobă de către Comitetul Executiv al FRF. Asta înseamnă că dacă se va vorbi doar despre aprobare, se stabileşte înaintea începerii sezonului. Dar dacă se vorbeşte de modificarea sistemului, asta înseamnă că se poate şi după ce a început anul competiţional (n.r. – 1 iunie). Dar asta ţine şi de voinţă”, a declarat unul dintre preşedinţii de club din Liga I sub protecţia anonimatului.

Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice nu prevede un termen anume pentru schimbarea formulei competiţionale. Astfel, la articolul 9 (Formula de organizare a campionatelor ), pct. 2 prevede următoarele: „Modificarea formulei competiţionale şi a sistemului de promovare – retrogradare pentru Liga I, Liga a 2-a şi Liga a 3-a va fi aprobată de Comitetul Executiv al FRF”.

Aceiaşi conducători afirmă că, în condiţiile în care sistemul cu 14 echipe va fi menţinut, nu va putea fi întocmit un calendar al meciurilor din Liga I: „E o prostie asta cu 14 echipe şi nu e vorba doar de câte au retrogradat. Nu există nicăieri sistemul ăsta. Mai mult, pentru cei care vor fi în play-out, cei care retrogradează, vor fi 40 de meciuri, plus Cupa Ligii, Cupa României şi cupele europene. E un calendar cu date inexistente. Nu ştiu cum au gândit sistemul ăsta. Programarea partidelor va fi realmente imposibilă”.

În plus conducătorii cluburilor sunt nemulţumiţi de intenţia deţinătorului drepturilor de transmitere a partidelor de a mişcora cu peste 6 milioane de euro suma pentru sezonul următor. Astfel, cele opt echipe aflate în partea a doua clasamentului, din play-out-ul Ligii I, vor fi nevoite să dispute 40 de partide, cu 6 mai mult decât în sezonul actual, iar cele şase din play-off cu două partide mai mult. În condiţiile în care compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, deţinătoarea drepturilor TV pentru Liga I, doreşte diminuarea valorii contractului cu 6 milioane de euro pentru sezonul următor, echipele ar urma să primească o sumă inferioară celei de anul trecut pentru fiecare meci jucat.

„Eu am zis să se revină la vechiul sistem, în condiţiile în care nu şi-au ţinut cuvântul să dea aceiaşi bani ca şi anul trecut şi să împartă suma alocată pentru 18 echipe la 14, iar acum taie sumele pentru cele patru echipe care dispar. E normal să se revină la actualul sistem. Nu scrie nicăieri în regulament că schimbarea sistemului competiţional trebuie să vină cu un an înainte”, a declarat pentru MEDIAFAX un alt preşedinte de club din Liga I.

Directorul general al FC Dinamo, Dinu Gheorghe, consideră că valoarea contractului dintre Liga Profesionistă de Fotbal şi ISB trebuie să rămână aceeaşi. „Calitatea fotbalului nu va creşte în următoarea ediţie de campionat, va fi similară celei din ediţia care se încheie. Desigur, contează şi banii din drepturile de televizare, care s-ar părea că vor fi mai puţini. Banii sunt foarte importanţi în fotbal, ca şi în alte domenii, aşa că eu consider că acel contract pentru drepturile de televizare trebuie dus la capăt în condiţiile în care a fost semnat”, a declarat Dinu Gheorghe, pentru site-ul oficial al grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare.

La sfârşitul lunii octombrie 2014 a anului trecut, mai multe cluburi din Liga I s-au exprimat în favoarea păstrării sistemului competiţional cu 18 echipe în sezonul viitor, chiar dacă reducerea la 14 formaţii a fost aprobată înaintea acestei ediţii de campionat. În cadrul Adunării Generale Extraordinare a LPF de la sfârşitul lunii ianurie, preşedinţii de cluburi au votat însă în favoarea sistemului competiţional cu 14 echipe în Liga I, fiind convinşi de faptul că grupărilor lor le vor reveni sume mai mari din drepturile de televizare.

Compania Intel Sky Broadcast, deţinătoarea dreturilor TV pentru Liga I, a cerut, marţi, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eşalon, în sezonul viitor, cu peste 6 milioane de euro.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primeşte o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obţinute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.

Sursa: Mediafax.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentMesajul DISPERAT al lui Radu Mazare din PUSCARIE!
Articolul următor5 romani carora PUTIN le-a INTERZIS sa puna piciorul in Rusia!