21.9 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăACTUALITATECum justifica premierul Ciolacu maririle de taxe si impozite: ”Nu vorbim de...

Cum justifica premierul Ciolacu maririle de taxe si impozite: ”Nu vorbim de recesiune în România”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Ciolacu și Ciucă la cuțite! Negociază din nou calendarul alegerilor

Ciolacu și Ciucă au ajuns la aceeași masă după...

Ciolacu despre Geoana presedinte: ”Nu cred in ciorbe reincalzite”

Intrebat daca Mircea Geoana, fost presedinte al PSD, ar...

Premierul Marcel Ciolacu susține că România trebuie să adopte măsuri dure pentru că altfel riscăm tăierea fondurilor europene. Ciolacu a spus că și-ar fi dorit ca o parte dintre aceste măsuri să fi fost luate în lunile ianuarie, februarie sau martie.

”Este pentru prima oară când un Guvern al României își asumă o astfel de abordare. Am pornit în 2019 cu o datorie publică de 39 de miliarde și am avut după 2 guvernări nefecite, am avut o guvernare bună și am ajuns la un deficit de 9,2%.

Sunt multe măsuri care se iau și mi-aș fi dorit să fi fost luate atunci când existau primele semnale (…) Nu pot să nu regret că aceste măsuri nu s-au discutat din urmă cu câteva luni, încă din perioada februarie- martie. Poate că măsurile trebuiau luate mai devreme.

Este foarte puțin probabil să ne încadrăm în deficitul asumat pentru anul acesta.

Nu vorbim de recesiune în România, vorbim de lucruri pe care ni le-am asumat în fața Comisiei. Cel mai important este să contionuăm dialogul cu Comsiai Europeană pentru a nu se întâmpla ce-i mai rău orice stat din UE: tăierea fondurilor europene.

Eu cred că trebuie să avem un plan foarte corect și asumat. Nu este confortabil nici pentru mine, nici pentru domnul ministru. Nu caut vinovați și nici nu fac parte dintre oamenii politici care își asumă doar lucrurile bune.

În schimb, cred cu tărie că toate măsurile propuse de ministrul de Finanțe sunt corect. Este timpul ca cei care merg la serviciu zeci de ani să se joace Solitaire, este timpul să caute în altă parte de lucru.

Sunt peste 50 de sporuri în România. Este incredibil unde s-a ajuns!”, a spus Marcel Ciolacu.

Ultimele stiri