6.9 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiCum prosteste Dragnea lumea la televizor! Vezi o analiza rand cu rand...

Cum prosteste Dragnea lumea la televizor! Vezi o analiza rand cu rand a lui Alex Balint!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Multinationale, Romania impartita in doua, deschiderea lui la dialog, toate sunt doar lozinci si vorbe arruncate in vant la TV pentru a da bine la popor. In realitatea Liviu Dragnea stie foarte bine ce face si urmareste un plan strategic stabilit de mult. Nu credeti? Vedeti analzia mai jos, semnata de Alex Balint!

”Sa demontam inca o minciuna/dezinformare PSD, tema „Ciolos a cumparat tehnica militara de 4 miliarde de euro”. Din nou, ca la Radio Erevan, Ciolos a cumparat, dar de fapt nu a cumparat, pentru ca nu este semnat nici un contract, ci a negociat si propus parlamentului aceste achizitii. Incidental, una din conditiile din contract este ca tehnica respectiva sa fie produsa, pe cat posibil si in cea mai mare parte in Romania, pentru a crea locuri de munca, investitii in tara si pastrarea capitalului aici. Am solicitat si sper sa avem o pozitie chiar de la Dl. Dacian Ciolos.

Prima tema, MULTINATIONALELE.

Ideea acreditata de PSD este ca multinationalele au trimis oamenii in piata pentru ca 1. a crescut salariul minim si le cresc cheltuielile si 2. PSD „le-a dat la temelie” (citez dintr-un articol, nu plagiez ? ) obligand companiile sa plateasca impozit pe profit 16%, nu pe dividende 5%.

Prima idee e simpla, acceptand tema PSD, inseamna ca oamenii au iesit sa protesteze impotriva maririi propriilor salarii ? (dincolo de faptul ca in multinationale, doar femeile de serviciu au salariu minim, probabil nici ele).

A doua idee: nu exista optiune intre aceste doua impozite, venit si dividende (nu este unul sau altul). Toate companiile din Romania, de la multinationale la buticul din colt (daca e SRL, nu PFA), platesc impozit pe profit 16%, sau pe venit 1-3%. Apoi, din profitul net (impozitat) se acorda, sau nu, dividende asociatilor/actionarilor, impozitate cu 5%.

Exista insa o problema reala cu corporatiile, respectiv preturile de transfer (bunuri sau servicii cumparate de filiala din Romania de la companii din grup, aflate in strainatate), metoda folosita intr-adevar de corporatii pentru a micsora baza de impozitare (se transfera banii in tari cu impozite mai mici), domeniu care creeaza probele fiscale la nivel international. Intr-adevar, regulile in domeniu s-au inasprit, dar, ca la Radio Erevan, nu datorita PSD, ci PNL, care a cerut la sfarsitul anului trecut modificarea legislatiei, si de fapt nici PNL, ci UE, care are directive in acest sens inca din 2010, care ar trebui transpuse in legislatia nationala (din 2010 nu a facut nimeni nimic in acest sens in Romania). Modificari facute de altfel pe vremea Guvernului Ciolos.

Alta minciuna PSD, debitata de altfel de securistul Melescanu in fata partenerilor europeni – abuzul in serviciu a fost dezincriminat de Curtea Constitutionala, iar prin OG13 ar fi fost de fapt reincriminat: CCR a decis doar ca expresia „indeplinirea defectuasa a atributiilor” trebuie interpretata ca „indeplinirea cu incalcarea legii” (citez din memorie definitiile, sensul este acelasi). Daca abuzul in serviciu ar fi fost intr-adevar dezincriminat, noul dosar al lui Dragnea („Bombonica”) ar fi fost respins de instanta ca inadmisibil (ca n-avea obiect, fapta nu-i penala) – are insa un nou termen pe 14 februarie. Senilitatea lui Melescanu a facut sa confunde niste politicieni de nivel international cu adunatura din fata Cotroceniului, iar rezultatul s-a vazut: NATO si Ministerul de Externe german au anulat intalnirile. Cu alte cuvinte, daca vii aici sa minti, mai bine nu mai vii deloc.

Manipularea „Johannis apara mafia padurilor si Schweighoffer”: sigur, e foarte simplu sa asociezi doua nume cu aceeasi rezonanta germana, dar uimire si mirare: Schweighoffer a venit in Romania prin 2000, pe vremea Iliescu-Nastase. Domnul Schweighoffer a fost inclusiv decorat de cei doi (deci foarte probabil, a contribuit cu ceva catre acestia). Cine detine terenuri forestiere (in afara de celebrele personaje din UDMR) de la PSD: Cătălin Rădulescu, Dorel Căprar, Marcel Ciolacu, Mircea Drăghici, Vasile Gliga, Vasile Mocanu, Ninel Peia, Neculai Răţoi, Anghel Stanciu, Mihai Weber. Acestia, impreuna cu alti deputati (in total 38), au incercat in 2014 adoptarea unei legi care sa permita defrisari „la liber” pe terenurile proprii. In afara de acestia, mai au paduri pesedistii: Ioan Adam, Ioan Ochi, Emil Niță „Niță Piuliță” (unul dintre cei care au distrul Tractorul Brasov)”.

Ultimele stiri