20.6 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăEconomieImobiliareCum sa platesti chirie sub 100 de euro?

Cum sa platesti chirie sub 100 de euro?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Lege noua: Credite în condiții avantajoase pentru studenți, garantate de statul român

Studenții pot obține credite avantajoase pentru a-și susține studiile,...

Decizie finala: Studentii vor putea calatori gratuit cu trenul intre localitatea de domiciliu si facultate

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat miercuri că studenții vor beneficia...

Guvernul taie din gratuitatile oferite studentilor

Uniunea Naţională a Studenţilor din România a transmis o...

Chiria la comun este soluţia care coboară preţul chiriei la mai puţin de 100 euro/persoană şi reprezintă o variantă rentabilă pentru studenţii care nu au loc în cămin şi care vor să locuiască împreună cu unul sau mai mulţi prieteni, se arată într-un comunicat al site-ului imobiliare.ro.

 

Într-unul dintre cele mai căutate cartiere bucureştene, Dristor, chiria minimă cerută pentru o garsonieră este de 180 de euro, însă poate depăşi pragul de 200 de euro pe lună. Luând în calcul varianta de a împărţi locuinţa, în acelaşi cartier poate fi închiriat şi un apartament cu două camere, la un preţ de 250-270 de euro pe lună. Astfel, costurile ce revin pentru o cameră scad la 125-135 de euro pe lună. Tot cu 250 de euro pe lună poate fi închiriat însă şi un apartament cu trei camere din zona Dristor-Baba Novac. În trei, costurile scad sub 100 de euro pe lună de persoană. Cu 125 de euro poate fi ocupată şi o cameră din patru dintr-o casă din zona Ştefan cel Mare, potrivit imobiliare.ro.

 

În Timişoara, o garsonieră de 14-18 metri pătraţi situată în zona Complex Studenţesc poate fi închiriată cu cel puţin 110 euro/lună. În zona Lipovei, pe de altă parte, preţul cerut pentru o locuinţă de 34 de metri pătraţi se ridică la 120 de euro/lună. Pe de altă parte, chiria minimă pentru un apartament cu două camere confort 1 (din zonele Steaua, Lipovei sau Dorobanţilor) este de 150 de euro, ceea ce echivalează cu 75 euro/cameră.

 

În Cluj-Napoca, cel mai mic preţ cerut pentru o garsonieră este de 160 de euro, în zona Grigorescu. Cele mai multe oferte de apartamente monocamerale ating sau depăşesc însă pragul de 200 de euro/lună. Mai convenabilă este varianta de a închiria, la comun, un apartament cu două camere. Preţul minim cerut pentru o locuinţă din zona Gheorgheni este de 200 de euro/lună, adică 100 de euro/cameră. În Cluj, preţul minim cerut pentru o cameră într-o vilă nouă ar fi de 125 de euro/lună, dat fiind că o casă cu patru camere dintr-o zonă ca Gheorgheni sau Bună Ziua este scoasă la închiriere cu 500 euro/lună.

 

În Iaşi, chiria minimă pentru garsoniere din zone precum Alexandru cel Bun, Copou sau Nicolina este de 150 de euro. Pentru două camere, cel mai mic preţ cerut este de 200 de euro pe lună, ceea ce echivalează cu un cost de 100 de euro/cameră, în cartierele Alexandru cel Bun, Nicolina, Arcu sau Păcurari. Şi mai atractive sunt însă apartamentele cu trei camere, pentru care proprietarii cer un minim de 250 de euro, puţin peste 80 euro/persoană în zona Tătăraşi sau Alexandru cel Bun.

 

În Constanţa, cea mai ieftină variantă de cazare este aceea de a închiria, cu 250 de lei pe lună, o cameră individuală dintr-un imobil cu trei etaje special conceput pentru studenţi, amplasat în zona Delfinariu.

 

În Braşov, o garsonieră are un preţ minim cerut de 140 de euro, în zona Tractorul. Pe de altă parte, un apartament cu două camere din Griviţei costă 170 de euro pe lună, adică 85 euro/persoană. O locuinţă cu trei camere este disponibilă pentru 200 de euro pe lună, adică mai puţin de 70 euro/persoană.

 

Ultimele stiri