Pe vreme de canicula, copiii sunt cei mai predispusi sa faca insolatie, scrie realitatea.net.

În caz de insolaţie, du copilul la umbră. Primul pas pe care trebuie să-l faci este să duci copilul la umbră. Şi mai bine ar fi să găseşti un loc cu aer condiţionat. Astfel vei reuşi să reduci mult mai repede temperatura corpului copilului. Un ventilator sau aparatul de aer condiţionat va distribui aer pe piele, ceea ce va ajuta procesul de transpiraţie. Acest proces ajută organismul să se răcorească.

Îndepărtează hainele copilului pentru a răci mai uşor corpul în caz de insolaţie

Scoate cât de multe haine poţi de pe copil, mai ales dacă sunt strânse pe corp. Acest lucru ajută la o mai bună circulaţie a aerului pe corp şi scade temperatura. Asigură-te că nimic nu stă strâns în jurul gâtului pentru ca sângele să circule, iar respiraţia să revină la normal.


 

Citeste si:

Cele mai utile sfaturi pentru a dormi bine pe canicula!

DEZASTRU in agricultura! Valul de canicula din SAHARA a ajuns in Romania!


 

Dacă a făcut insolaţie, aşază copilul întins

Pentru ca muşchii să se relaxeze, întinde copilul într-un loc răcoros. Pune-i o pernă sau ceva asemănător sub picioare, astfel încât tălpile să fie redicate la aproximativ 30 cm de sol. Acet lucru ajută sângele să circule spre inimă, plămâni şi previne intrarea în stare de şoc a creierului.

Hidratează copilul când a făcut insolaţie

Potrivit specialiştilor, un copil care suferă de insolaţie trebuie să bea o jumătate de ceaşcă de apă la fiecare 15 minute. Sunt indicate băuturile pentru sportivi pentru că au concentraţia optimă de săruri şi zahăr. Atenţie! Nu forţa copilul să bea prea mult, prea repede, pentru că acest lucru poate conduce la greaţă şi vomă, ceea ce înseamnă accentuarea stării de deshidratare.

Transparenta face diferenta