Acasă Economie DEZASTRU in agricultura! Valul de canicula din SAHARA a ajuns in Romania!

DEZASTRU in agricultura! Valul de canicula din SAHARA a ajuns in Romania!

Meteorologii si specialistii in agricultura anunta ca valul de canicula din Sahara a ajuns in sudul Romaniei si ca agricultura va avea mult de suferit anul acesta.

Patru judeţe din partea de vest şi nord-vest a ţării sunt zilele acestea sub cod portocaliu de caniculă. Sunt zone cu producţii importante de cereale şi oleaginoase, care pot fi afectate dacă în următoarele zile nu plouă. Porumbul este în pericol, potrivit Economica.net.

În total, anul trecut, fermierii din cele patru judeţe care suferă de caniculă au cultivat peste 1,2 milioane de hectare şi au produs 2,2 milioane de tone de porumb şi aproximativ 1,3 milioane de tone de grâu.


Citeste si:

Ce spun nutritionistii despre inghetata pe canicula si de ce este INTERZISA copiilor!

CANICULA se intoarce cu temperaturi de peste 37 de grade! Ce ne sfatuiesc medicii!


„Momentan nu pot spune că sunt afectate culturile. Dar dacă temperaturile continuă să fie ridicate, de peste 37 de grade Celsius mai mult de zece zile, vor fi probleme cu culturile de primăvară. Porumbul nu o să se facă. Deja lucerna a fost afectată. A treia coasă deja nu cred că va mai fi, în condiţiile în care, într-un an obişnuit, se coseşte de 4-ori. Prima recoltă a fost însă bună, de aproximativ 4-5 tone la hectar”, a declarat Ioan Martin, directorul executiv al DADR Arad.

Culturile agricole din judeţul Satu-Mare au fost afectate anterior şi de către grindină şi vijelii, iar fermierii au început deja secerişul, potrivit sursei citate.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCel mai GRAV anunt al guvernatorului Mugur Isarescu din ultimii 25 de ani!
Articolul următorCum atrage MEGA-MOSCHEEA din Bucuresti teroristi din toata lumea in Romania!