Acasă Economie Protectia Consumatorului MATURA toate bancile din Romania care ofera credite in franci...

Protectia Consumatorului MATURA toate bancile din Romania care ofera credite in franci elvetieni!

27

Presedintele ANPC a anuntat o serie de controale la bancile care au credite in franci elvetieni, din cauza reticentei reprezentantilor bancilor de a discuta cu autoritatile statului, scrie realitatea.net.

Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului anunţă controale în băncile care oferă credite în franci elveţieni.

Pentru că inspectorii ANPC nu au putut participa la negocierile dintre clienţi şi bănci în vederea identificării soluţii pentru ca românii să îşi plătească creditele la un curs accpetabil, aceştia spun că vor face verificări.

„Acum câteva luni am demarat un proiect – să găsim soluţii împreună cu reprezentanţii băncilor, să ne întâlnim şi să discutăm cu ei. ANPC-ul nu a putut participa la acele întâlniri. Dacă nu ne-au primit în calitate de supraveghetori, ne primesc în calitate de controlori”, a declarat Marius Dunca, preşedintele ANPC.


Citeste si:

Toti clientii Volksbank cu credite in FRANCI ELVETIENI chemati pentru RECONVERSIE! Oferta EXPIRA!

Creditele in valuta se vor da mai greu. Cine are veniturile in moneda nationala nu are mari sanse sa ia imprumut in euro


„Facem control tematic la toate băncile care oferă credite în franci elveţieni. După controale, vom face o conferinţă şi vom veni cu toate detaliile. Mi-aş dori ca legea să permită să le suspende activitatea de creditare către persoane fizice. Caut legislaţia care să îmi permită acest lucru. Nu au venit cu nicio măsură în sprijinul românilor care au credite în franci şi nu îşi mai pot plăti ratele. E inuman!”, a explicat acesta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos