Acasă Economie Toti clientii Volksbank cu credite in FRANCI ELVETIENI chemati pentru RECONVERSIE! Oferta...

Toti clientii Volksbank cu credite in FRANCI ELVETIENI chemati pentru RECONVERSIE! Oferta EXPIRA!

Clientii Volksbank cu credite in franci elvetieni vor fi contactati telefonic de luni, 4 mai, si invitati la sucursale pentru a le fi prezentata oferta de conversie in lei, valabila pana la sfarsitul lunii iulie, prin care noul proprietar, Banca Transilvania, va restitui si comisioanele de risc.

volksbank„Astazi (luni – n.r.) a fost dat startul ofertei pentru clientii Volksbank Romania cu imprumuturi in franci elvetieni, care consta in returnari de comisioane si reduceri de care pot beneficia, la cerere, aproximativ 18.300 de persoane. Oferta este valabila in perioada 4 mai – 31 iulie, in peste 100 dintre sediile VBRO din tara, iar lista cu acestea poate fi consultata pe siteul Volksbank Romania”, se arata intr-un comunicat al Bancii Transilvania.

Clientii pot merge in unitatile bancii pentru conversia creditelor lunea, miercurea si vinerea in intervalul 9:00-17:00, iar martea si joia pana la ora 19:00. Echipa mixta BT-Volksbank le va prezenta oferta in detaliu, respectiv totalul reducerilor, soldul creditului in urma aplicarii reducerilor, noua suma lunara de plata si etapele care trebuie urmate astfel incat un client al Volksbank sa devina client al Bancii Transilvania.

Banca a precizat ca vor avea prioritate clientii care au ramas buni platnici, pentru acceptarea ofertei de conversie avand la dispozitie minim 15 zile, iar programarea pentru semnarea documentelor se va face dupa consimtamantul clientului.

Conversia se va realiza la cursul BNR din data semnarii documentatiei, in fata notarului public.

BT va returna debitorilor in franci sumele deja platite drept comision de risc, prin reducerea soldului imprumutului, la care se adauga o reducere de 22,5% la soldul creditului rezultat dupa diminuarea cu comisionul de risc/administrare platit efectiv si nerecuperat de clienti pana la data conversiei.

„Astfel, valoarea efectiva a reducerii totale difera in functie de situatia fiecarui client in parte, tinandu-se cont de soldul creditului, de sumele de plata scadente la care se face conversia, de eventuale restante si penalitati sau de situatiile particulare in care comisionul de risc/administrare a fost deja recuperat de la Volksbank Romania de catreclienti”, se mai spune in comunicat.

Volksbank nu mai calculeaza si nu mai percepe, de la 8 aprilie, comision de risc sau administrare, iar pana la 17 mai clientii beneficiaza de cursul de schimb CHF-leu inghetat la nivelul de la sfarsitul anului trecut.

Dupa finalizarea perioadei de valabilitate a ofertei de conversie a creditelor in CHF, dar pana la sfarsitul acestui an, va fi returnat comisionul de risc achitat si nerecuperat de clientii cu credite denominate in alte monede decat franci elvetieni din portofoliul existent al Volksbank, prin diminuarea corespunzatoare a soldului creditelor, decizie cu impact asupra a circa 15.000 de clienti.

Sursa: Mediafax.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentUn numar RECORD de credinciosi s-a rugat la mormantul parintelui Arsenie Boca. Aproape 100.000!
Articolul următorJurnalist de la PRO TV injunghiat in plina strada, in fata postului TV!