Acasă Economie Cel mai GRAV anunt al guvernatorului Mugur Isarescu din ultimii 25 de...

Cel mai GRAV anunt al guvernatorului Mugur Isarescu din ultimii 25 de ani!

38

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a anuntat miercuri, pentru prima oara in istoria tarii noastre, ca avem inflatie negativa, conform realitatea.net.

Mugur Isărescu a explicat însă că evoluţia nu trebuie percepută ca deflaţie, pentru că, în România, consumul creşte. Reducerea TVA la produsele alimentare a dus la o scădere a preţurilor şi la o creştere a vânzărilor.

Scăderea TVA la alimente, dar şi a importurilor de sezon, duc la o premieră pentru România ultimilor 25 de ani: indicele inflaţiei devine negativ.


Citeste si:

Cea mai mare SPAIMA a lui Mugur Isarescu pentru economia Romaniei!

ANI verifica averea guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, in urma unei sesizari


Luna trecută, preţurile au scăzut cu două procente, spune guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Asta înseamnă nu doar preţuri mai mici la alimente, ci şi credite mai avantajoase. Odată cu ele însă, scad şi dobânzile la depozite.

Alte cauze sunt reducerea importurilor de fructe şi legume de sezon şi ieftinirea produselor oferite de fermierii români. Toate au dus la scăderea indicelui inflaţiei.

Guvernatorul BNR spune că în perioada următoare nu se pune problema ca România să intre în deflaţie, iar angajatorii nu au de ce să îşi facă probleme, potrivit Stiri.tvr.ro. În mai, preţurile de consum au urcat cu jumătate de procent faţă de aprilie, iar rata anuală a inflaţiei a ajuns la 1,2%.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos