Acasă Economie Cum se simte criza in buzunarele bogatilor? Milionarii au saracit, miliardarii si-au...

Cum se simte criza in buzunarele bogatilor? Milionarii au saracit, miliardarii si-au sporit averile

30

Turbulentele economice de anul trecut se simt diferit in buzunarele bogatilor, in functie de statutul acestora. Daca multi dintre milionari au devenit mai saraci dupa cutremurele succesive ce au lovit pietele financiare internationale, miliardarii aproape ca nu au sesizat in conturi efectele recesiunii.

 

Potrivit World Ultra Wealth Report, numărul persoanelor cu o avere de cel puţin 30 milioane de dolari a crescut la 187.380, însă averea lor totală a scăzut cu 1,8% până la 25.800 miliarde de dolari, o sumă mai mare decât economiile americane şi chineză combinate.Cei mai afectaţi au fost cei cu o avere cuprinsă între 200 şi 499 milioane de dolari – numărul acestora a scăzut cu 9,9% iar averea lor combinată a scăzut cu 11,4%. În schimb, numărul miliardarilor a crescut cu 9,4% până la 2.160 de persoane, iar averea lor combinată a crescut cu 14% până la 6.200 miliarde de dolari.

“Chiar şi la o avere de un miliard sau două miliarde, miliardarii beneficiază de o ofertă mai mare la capitolul sfaturi de investiţii. Cu siguranţă miliardarii se bucură de atenţia marilor bănci”, a declarat directorul Wealth-X, Mykolas Rambus.Asia a fost regiunea cea mai afectată de pierderea de avere, cu o scădere de 6,8% până la 6.250 miliarde de dolari. Averile au scăzut şi în Europa, America Latină şi Orientul Mijlociu, în timp ce în America de Nord averile combinate au crescut cu 2,8% până la 8.880 miliarde de dolari.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos