Acasă ACTUALITATE Cum se vede ca discursul magistral al lui Iohannis a mers drept...

Cum se vede ca discursul magistral al lui Iohannis a mers drept la tinta? Ciolacu, Tariceanu si Avocatul Poporului sar ca arsi!

Doua atacuri violente au fost lansate joi din partea majoritatii parlamentare si a Avocatului Poporului pentru a submina puterea functiei prezidentiale. PSD si aliatii sai au impus modificari neconstitutionale ale decretului privind prelungirea starii de urgenta dupa care Avocatul Poporului a sesizat CCR pentru a taia din atributiile presedintelui privind instituirea starii de urgenta.

„Atacul combinat Ciolacu, Ponta, Tariceanu (in Parlament) + Renate Weber (care s-a adresat CCR) la adresa diferitelor acte normative care reglementeaaza starea de urgenta nu are nici o legatura cu iubirea acestor personaje pentru democratie sau statul de drept.

Sper ca nu e nimeni naiv sa-i creada.

Pur si simplu vor haos. Haos. Haos si morti, asta e reteta castigatoare pentru aceasta echipa, care nu face decat sa preia vechi tactici cominterniste”, a explicat jurnalistul Mircea Marian.

Parlamentul a adoptat, joi, hotararea privind incuviintarea prelungirii masurii starii de urgenta pentru o perioada de 30 de zile, in care PSD a introdus si mai multe modificari ale decretului prezidential care contin „obligatii” pentru guvern.

La scurt timp dupa aceea, si Avocatul Poporului a anunta ca colicita CCR sa mai taie din atributiile lui Iohannis privind instituirea starii de urgenta. Renate Weber (ALDE) a formulat exceptie de neconstitutionalitate referitor la prevederi din doua OUG privind regimul starii de urgenta.

Klaus Iohannis a avut o reactie foarte dura fata de miscarile aliantei Ciolacu-Ponta-Tariceanu.

” Aceasta etapa critica ne-a pus in fata oglinzii a decenii de guvernare a Romaniei conform mentalitatii ‘lasa, merge si asa, rezolvam data viitoare, sa faca altii’. Astazi vedem clar efectele dezastruoase ale acestui mod toxic de a gandi si a actiona, care ne-a tinut in loc zeci de ani. Oamenii politici sunt primii care vor trebui sa se schimbe si sa inteleaga ca asa nu se mai poate. Schimbarea va fi insa imposibila, din pacate, in cazul acelor politicieni care chiar si in aceste zile dramatice se gandesc doar la beneficiile lor electorale si, dupa ce au distrus in ultimii ani bugetul Romaniei, fac acum propuneri care nu doar ca sunt gresite, dar pur si simplu impovareaza o tara pe care au lasat-o si expusa, si vulnerabila. Nu putem periclita viitorul Romaniei pentru ca o majoritate parlamentara lipsita de orice legitimitate voteaza astazi populist masuri care nu au nicio sustinere economica. Este complet imoral sa punem pe umerii generatiei tinere factura de maine a unor masuri aberante promovate de niste iresponsabili”, a spus seful statului, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

El a amintit ca inca de la inceputul crizei generate de epidemie a facut un apel insistent catre toti politicienii sa „abandoneze discursul demagogic si sa nu incerce sa castige capital electoral din suferinta oamenilor”.

„Este inacceptabil si revoltator sa ii vedem dand lectii astazi pe cei care au lasat spitalele fara resurse, care au gonit oameni competenti din tara, care au distrus sistematic intregi sisteme de servicii publice. Cum poate fi caracterizat un lider politic care pune sub semnul intrebarii necesitatea starii de urgenta sau care conditioneaza votul in Parlament – absolut obligatoriu de altfel pentru ca decretul sa produca efecte – conditioneaza votul de adoptarea unor masuri imposibil de implementat?”, a afirmat seful statului.

Iohannis a punctat ca politicienii pot sa „ajute cu sfaturi, idei, implicare sau solutii constructive, dar nu pot sa instige, sa fie populisti si sa indemne la nerespectarea masurilor menite sa protejeze sanatatea si viata cetatenilor”.

„Orice gest si atitudine contrara recomandarilor specialistilor reprezinta o inconstienta care poate avea consecinte tragice! Cetatenii inteleg si sunt convins ca, indiferent de optiunile lor politice, rasufla usurati ca Romania nu este guvernata astazi, in context de criza profunda, de o coalitie care avea drept prioritate furtul din bani publici si fuga de raspundere”, a mentionat presedintele Iohannis.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCine nu moare voteaza PSD! Un primar a chemat toti oamenii sa se inghesuie la ajutoare
Articolul următorAtac murdar la adresa unui jurnalist dupa ce l-a invins pe baronul PSD, Marian Oprisan, in instanta