Acasă Timis Cum se vede scandalul din PSD de la Timisoara? Tatal lui Grindeanu:...

Cum se vede scandalul din PSD de la Timisoara? Tatal lui Grindeanu: Sunt mandru de el!

Lupta dintre Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu creşte în intensitate de la un moment la altul, în condiţiile în care ultimele două zile au fost marcate de decizii şi afirmaţii publice care nu mai lasă loc de întoarcere. 

Sorin Grindeanu refuză să demisioneze de la şefia Guvernului, fapt care a împins coaliţia PSD-ALDE spre o soluţie delicată – depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva prorpiului Executiv. De cealaltă parte, PSD a decis, în şedinţa CEx, excluderea din partid a lui Grindeanu, iar miniştrii, cu excepţia lui Augustin Jianu de la Comunicaţii, şi-au înaintat demisiile.

Folosind prevederile interne ale PSD, Sorin Grindeanu încearcă să contracareze măsura excluderii prin întărirea sprijinului în judeţele Timiş (unde activează politic) şi Caraş Severin (locul natal), în condiţiile în care este necesar şi votul organizaţiei de care aparţine, în cazul excluderii.

Acest lucru devine tot mai vizibil în ultimele 24 de ore. Apar ştiri despre ONG-uri locale care îl susţin pem Grindeanu, dar şi voci de la vârful PSD Timiş care sugerează aceeaşi direcţie. Detalii, AICI.

Iar ziua de vineri a mai marcat o premieră: intervenţia publică a tatălui premierului în exerciţiu, Nicolae Grindeanu. „Nu am vorbit cu Sorin, aşa că nu vreau să comentez, îl las pe Sorin, el trebuie să vorbească. Doar atât vreau să spun: Sunt mândru de el şi sunt alături de el !”, a declarat Grindeanu Sr., pentru publicaţia locală Argument.  Nicolae Grindeanu este şi el membru PSD şi membru în Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

Nu este prima dată când, în timpul unei situaţii extrem de tensionate pentru premier, intervin în apărarea sa membri ai familiei. La începutul lunii februarie, pe fondul amplelor proteste declanşate de trecerea OUG 13 de către Cabinetul condus de Sorin Grindeanu, un gest similar l-a făcut soţia acestuia.

La vremea respectivă, aceasta a postat pe contul de Facebook al unei rude un mesaj în care scrie că își dorește ca soțul ei „să fie lăsat să demonstreze tuturor celor care nu cred în el, că e un om capabil, că are intenţii bune şi că poate duce la bun sfârşit un program din care românii au numai de câştigat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVIRALUL ZILEI – Mesajul postat de Grindeanu pe facebook ajunge in toata Romania!
Articolul următorVIDEO – Ai auzit de Gradina Zmeilor? Ofera unul dintre cele mai frumoase peisaje din Romania!