Acasă Stiri locale VIDEO – Imigranti impuscati de Politia de Frontiera dupa ce au incercat...

VIDEO – Imigranti impuscati de Politia de Frontiera dupa ce au incercat sa sparga barajul!

Poliţiştii de frontieră din sectorul Moraviţa au folosit armamentul din dotare pentru a opri două maşini care transportau ilegal migranţi afro-asiatici, călăuziţi de un cetăţean sârb, şi care au spart barajul format de poliţiştii români, un poliţist fiind rănit uşor, anunta stiripesurse.ro.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Moraviţa au depistat în zona de competenţă 12 cetăţeni afro-asiatici, călăuziţi de un cetăţean sârb, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România.

Misiunea poliţiştilor de frontieră români a avut loc în cadrul unei acţiuni privind combaterea traficului de migranţi în zona de frontieră Moraviţa-Denta, ocazie cu care au organizat un filtru pe E 70, la ieşirea din localitatea Denta.

”Poliţiştii de frontieră din filtru au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea a două autoturisme despre care existau suspiciuni că transportau migranţi din zona de frontieră către municipiul Timişoara. Şoferii acestor autoturisme nu au oprit la semnalele poliţiştilor şi au trecut în viteză prin baraj, punând în pericol integritatea acestora, rănind uşor un poliţist şi avariind totodată mai multe autoturisme ale instituţiei”, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Pentru a reuşi imobilizarea autoturismelor şi a şoferilor acestora, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, iniţial prin tragerea în plan vertical a două focuri de armă, apoi au ţintit pneurile autoturismelor în cauză, reuşind să oprească una din maşini.

În acelaşi timp, prin ricoşeu, au fost rănite două persoane, pasageri ai autoturismelor ai căror şoferi nu au oprit la control. Cele două persoane, de origine afro-asiatică, au fost transportate de urgenţă la spital, pentru a li se oferi ingrijiri medicale.

În urma acţiunii poliţiştilor de frontieră au fost reţinuţi 12 cetăţeni afro-asiatici şi un cetăţean sârb, şoferul uneia dintre maşini.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, totodată fiind extinse verificările şi întărit dispozitivul de supraveghere pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările faţă de cetăţeanul sârb, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, iar faţă de cetăţenii afro-asiatici, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Sursa: stiripesurse.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDragnea, in direct la TV: Din 2004 nu mai am nicio legatura cu Tel Drum! Fostul sef ANAF: Cea mai mare minciuna!
Articolul următorBecali il umileste pe Gica Hagi: El lucreaza pentru mine!