Acasă Cultura Cum si unde sa te incarci energetic vara aceasta? Citeste interviul cu...

Cum si unde sa te incarci energetic vara aceasta? Citeste interviul cu Oreste Teodorescu si Doru Bem!

52

I-am intalnit la un ceai verde pe fondatorii Centrului de Dezvoltare Personala ORDO Romania, Oreste Teodorescu si Doru Bem. Sunt doi oameni pentru care spiritul si corpul trebuie sa traiasca intr-un echilibru si de aceea le ofera “hrana” in mod egal. In fiecare vara cei doi ne-au obisnuit cu organizarea unor tabere de cunoastere de sine prin care fiecare dintre noi are ocazia sa mediteze la rolul pe care il are in viata:

 

– Dupa experientele de anul trecut, ati hotarat sa continuati proiectul ORDO si anul acesta, desi amandoi aveti si alte activitati care ar necesita multa atentie?

Oreste: Mai important decat orice proiect este ca toti trebuie sa ne reamintim cine suntem, sa analizam de unde venim si incotro ne indreptam. Avem cunoasterea tuturor generatiilor de pana la noi, atat codate in ADN, cat si cuprinse in marea biblioteca a lumii. E nevoie, din cand in cand sa facem o pauza in programul nostru cotidian, pentru a obtine energia si timpul necesar pentru a ne cunoaste si intelege mai bine, rolul si misiunea in aceasta viata. Nu cred ca este vreunul dintre noi, venit la intrupare din hazard, sau in vacanta…

– De ce le spuneti tabere? Nu credeti ca acest cuvant dilueaza oarecum experienta cunoasterii?

Doru: Exact, desi noi le numim tabere, actiunile, cursurile si comunicarea dintre noi nu definesc o vacanta, ci mai degraba un studiu. Cunoasterea pleaca de la autocunoastere si noi asta incercam sa construim, o platforma care sa ne ajute sa intelegem ca totul in univers este interconectat.

– Care sunt locurile cele mai potrivite pentru reincarcarea energetica?

Oreste: Am ales trei locuri de putere, cum le-ar numi shamanii, adica niste spatii unde energiile cosmice si cele telurice se intalnesc, generand o grila energetica de forta: Vama Veche, loc in inima Traciei de alta data, Moeciu de sus, acolo unde muntele si padurea genereaza un camp energetic foarte favorabil vindecarilor si la Costesti-Sarmisegetuza, acolo unde strabunii nostri, mari sacerdoti comunicau nemijlocit cu Lumile Ceresti.

– Practic ce se intampla intr-un astfel de studiu?

Doru: Am organizat cursurile si initierile integrandu-le in aceasta grila energetica. Astfel, la Vama Veche vom incerca sa intelegem energetica corpului uman, vom face antrenamente, meditatii la rasaritul soarelui, si noaptea la foc, vom face initieri in Calea Luminii (un sistem teurgic si taumaturgic de factura eseniana), elemente de Qi Gong, Cristaloterapie, Feng Shui si Roavva (system de sorginte solomonara).

– La Moeciu ce fel de studiu se preteaza raportat la energiile zonei?

Oreste: La Moeciu de sus, vom pune accentul pe dezvoltare personala si pe cunoasterea tehnicilor de manipulare, dezinformare, agresiuni info-energetice, tocmai pentru a sti cum sa ne ferim de teribilele capcane ale societatii moderne, limbaj si comunicare nonverbala, exercitii de extrovertire, inbunatatirea discursului public, elemente de protectie energetica a fiinite si a casei.

– Ce invitati mai aveti la cursuri?

Doru: La Costesti-Sarmisegetuza vom porni cu un autocar din Bucuresti, pentru a oferi posibilitatea celor din tara sa ajunga direct la destinatie, insa vreau sa precizez ca insasi calatoria cu autocarul sub indrumarea Dimitriei, un ghid specializat in energetica si simbolistica locurilor prin care vom trece, este asemanatoare unei initieri. Odata ajunsi acolo, vom incerca sa ne reconectam la energia stramoseasca, prin meditatie si alte ritualuri sacre, mostenite de la minunatul nostru neam sacerdotal.

Oreste: La Costesti-Sarmisegetuza, ne va insoti si Cristian Pompei, fostul redactor sef al revistei Lumea Misterelor, un pasionat cercetator si cautator al spiritualitatii romanesti care va sustine cursul: Mesaje si remedii magice de la strabuni.

Mai multe informatii gasiti la Doru: pe siteul: www.ordo.ro, pe pagina de facebook: www.facebook.com/ordo.romania si la telefon: 0723240532.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos