21.5 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăStirea zileiCum sunt vazuti IT-istii romani in SUA: La cel mai inalt nivel,...

Cum sunt vazuti IT-istii romani in SUA: La cel mai inalt nivel, ii intalnesti la Google sau Facebook!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Cine este Gemini, concurentul lui ChatGPT?

Compania americana Google a prezentat chatbot-ul Gemini, principalul concurent...

Google sterge conturile inactive incepand de vineri

Google a anuntat inca din luna mai ca incepand...

Atentie ce postezi pe facebook: ANAF-ul incepe controalele la persoane fizice!

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va demara din...

Mai mult, în presa din Statele Unite apar tot mai frecvent articole în care se vorbeşte la superlativ despre programatorii din România.

„Programatorii români sunt cunoscuți în toată lumea, te întâlnești cu ei pe la conferințe, te întâlnești cu ei în echipe mari de cercetare cum ar fi Google sau Facebook. De ce sunt copiii mult mai buni la informatică, la noi decât în alte părți? Nu aș putea să spun exact! Cred că suntem o nație de oameni deștepți și cărora ne place să creăm lucruri utile”, spune Ștefan Tănase, pentru digi24.ro

România deţine în momentul de faţa un record greu de doborât, chiar şi de tările din Vestul Europei, acolo unde investiţiile în domeniul IT sunt uriaşe.

În domeniul programării, piaţa muncii este atipică pentru economia românească. Practic, în fiecare zi, sunt disponibile cel puţin 3.000 de joburi.

Vezi aici Video:

O oportunitate pe care autoritatile nu ştiu cum să o gestioneze. Specialiştii în IT atrag atenţia că informatica predată în şcoli este învechită şi că nu există un plan pe termen mediu sau lung în acest domeniu-cheie pentru viitor.

Ultimele stiri