26.8 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăSocialCum va fi iarna acestui an! Vezi PROGNOZA METEO!

Cum va fi iarna acestui an! Vezi PROGNOZA METEO!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Legatura dintre oboseala si alimentatia din sezonul rece

In sezonul rece, multe persoane sufera de oboseala asociata...

De ce avem iarnă fără zăpadă? O nouă explicație a oamenilor de știință

Potrivit unui studiu publicat luni, nucleul Pământului, care poate...

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare sezoniera a temperaturilor si a cantitatilor de precipitatii din Romaniei.

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

DECEMBRIE

Regimul termic va fi apropiat de cel normal in vestul, sudul si sud-estul tarii, iar in regiunile nordice, nord-estice si centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scazute decat normele climatologice.

1de1

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa peste media climatologica in centrul si sud-estul tarii si apropiate de normalul perioadei in celelalte regiuni.

1de2

IANUARIE

Valorile termice vor fi, in general, apropiate de mediile multianuale, iar local in partea de sud si sud-est a tarii sunt posibile temperaturi peste normele climatologice.

1ia1

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de media climatologica, exceptand regiunile vestice si centrale, unde sunt posibile valori excedentare.

1ia2

FEBRUARIE

Temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii.

1fe1

Cantitatile lunare de precipitatii vor putea fi local excedentare in vestul si nord-vestul tarii si apropiate de mediile climatologice in celelalte regiuni.

1fe2

1regiune

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri