Acasă Social Cum va fi VREMEA pana pe 27 octombrie! Vezi temperaturile pentru fiecare...

Cum va fi VREMEA pana pe 27 octombrie! Vezi temperaturile pentru fiecare regiune a tarii!

25

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a temperaturilor si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 14 – 27 octombrie, in fiecare regiune a tarii, potrivit mediafax.ro.

 

BANAT

In primele doua zile ale intervalului regimul termic va fi caracterizat de valori usor peste mediile multianuale, respectiv maxime in jurul a 21 de grade si minime nocturne de 10…12 grade. La mijlocul saptamanii, in intervalul 16…18 octombrie, temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca valorile medii diurne, respectiv de 14…16 grade, se vor situa sub cele climatologic normale, iar valorile minime de 6…8 grade vor caracteriza dimineti normale. Incepand cu data de 19 octombrie, incalzirea vremii va mentine, cel mai probabil pana in jurul datei de 25 octombrie, regimul termic peste cel obisnuit, atat in privinta maximelor, ce vor fi de 19…23 de grade, cat si a minimelor, anticipate in jurul a 10 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in zilele de 15 si 16 octombrie, cand vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate si, din nou, in jurul datei de 22 octombrie.

CRISANA

In primele doua zile ale intervalului regimul termic va fi caracterizat de valori usor peste mediile multianuale, respectiv maxime in jurul a 20 de grade si minime nocturne de 10…11 grade. La mijlocul saptamanii, in intervalul 16…18 octombrie, temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca valorile medii diurne, respectiv de 14…16 grade, se vor situa sub cele specifice datei, iar valorile minime de 6…8 grade vor caracteriza dimineti normale termic. Incepand cu data de 19 octombrie, se va incalzi, vor fi maxime de 18…21 de grade, si minime anticipate in jurul a 9 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in zilele de 15 si 16 octombrie, cand vor fi local cantitati de apa mai insemnate si, din nou, intre 22 si 24 octombrie, cand se anticipeaza ploi slabe.

TRANSILVANIA

In primele zile ale intervalului vremea se mentine mult mai calda decat in mod obisnuit la mijlocul lunii octombrie, media valorilor maxime urmand a se situa intre 17 si 19 grade, iar a minimelor intre 7 si 9 grade. Din 17 octombrie temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca valorile medii din cursul zilelor, respectiv de 12…14 grade, se vor situa sub cele specifice datei, iar valorile minime de 4…6 grade vor caracteriza dimineti normale. Incepand cu data de 19 octombrie si posibil pana spre sfarsitul intervalului de prognoza, regimul termic se va situa peste cel obisnuit, atat in privinta maximelor, ce vor fi de 15…19 grade, cat si a minimelor, anticipate a se situa intre 4 si 8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 16 octombrie cand vor fi local cantitati de apa mai insemnate, dar si in 23 octombrie cand sunt posibile ploi slabe.

MARAMURES

Intervalul de prognoza debuteaza cu un regim termic peste cel mediu multianual, respectiv valori medii ziua de 18…20 de grade si 8…9 grade noaptea. Vremea se va raci apoi destul de mult, astfel ca intre 16 si 18 octombrie temperaturile medii in jur de 13 grade ziua si de 4…6 grade noaptea se vor situa sub pragul obisnuit. Incepand cu data de 19 octombrie, vremea se va incalzi treptat, astfel ca regimul termic se va mentine peste cel obisnuit, atat in privinta maximelor, ce vor fi in medie de 16…18 grade, cat si a minimelor, anticipate a fi intre 6 si 8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata pe tot parcursul intervalului, insa in 15 si 16 octombrie ploile pot fi mai insemnate cantitativ.

MOLDOVA

In primele zile ale intervalului valorile de temperatura se vor mentine usor mai ridicate decat cele inregistrate in mod obisnuit la mijlocul lunii octombrie, atat ziua, cand se anticipeaza ca media valorilor maxime se va situa intre 17 si 19 grade, dar si noaptea, cand minimele vor fi intre 7 si 9 grade. In data de 17 octombrie temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca valorile medii din cursul zilelor, respectiv de 12…14 grade, se vor situa sub cele specifice datei. Ulterior, pana spre sfarsitul intervalului de prognoza, regimul termic va fi apropiat de cel obisnuit, cu maxime in medie de 14…16 grade si minime intre 5 si 8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 16 octombrie cand vor fi cantitati de apa mai insemnate, dar si in 22….23 octombrie cand sunt posibile ploi slabe.

DOBROGEA

Intervalul de prognoza debuteaza cu un regim termic in jurul celui mediu multianual specific, respectiv valori medii de 17…19 grade ziua si 10…12 grade noaptea. Dupa scaderea de temperatura anticipata pentru data de 17 octombrie, va creste probabilitatea de a se inregistra, din nou, un regim apropiat de cel specific, atat in privinta maximelor, ce vor fi in medie de 15…17 grade, cat si a minimelor, anticipate a fi intre 8 si 10 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in intervalul 16-17 octombrie cand se vor cumula cantitati de apa mai insemnate.

MUNTENIA

In primele trei zile ale intervalului de prognoza regimul termic va fi caracterizat de valori in jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 18…20 de grade si minime nocturne de 10…11 grade. In intervalul 17-18 octombrie, temperaturile vor scadea, astfel ca valorile medii din cursul zilelor vor fi de 16…17 grade, in timp ce minimele nocturne se vor incadra intre 6 si 10 grade.

Incepand cu data de 19 octombrie, vremea se va incalzi usor, apoi temperaturile vor evolua in limitele normalului climatologic.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 16 octombrie, cand vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

OLTENIA

In primele trei zile ale intervalului de prognoza regimul termic va fi caracterizat de valori in jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 18…20 de grade si minime nocturne de 10…11 grade. In intervalul 17-18 octombrie, temperaturile vor scadea, astfel ca valorile medii din cursul zilelor vor fi de 16…17 grade, in timp ce minimele nocturne de 6…10 grade vor caracteriza dimineti normale pentru aceasta perioada din an. Incepand cu data de 19 octombrie, regimul termic se va mentine peste cel obisnuit, atat in privinta maximelor, ce vor fi de 18…22 de grade, cat si a minimelor, anticipate in jurul a 8…10 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in 15 si 16 octombrie, dar si in jurul datei de 22 octombrie.

LA MUNTE

In general regimul termic se va mentine apropiat de cel climatologic normal, cu valori maxime in medie de 9…14 grade si minime intre 3 si 7 grade. Ceva mai rece va fi vremea in intervalul 16-19 octombrie, cand media valorilor nocturne va fi in jurul a 0 grade, iar cea a temperaturilor maxime va fi de 5…8 grade.

Vor fi posibile precipitatii slabe in mare parte a intervalului, insa in jurul datei de 16 octombrie acestea vor fi mai frecvente si mai insemnate cantitativ. In aceeasi perioada, pe fondul scaderii de temperatura, vor fi posibile si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, cu precadere la altitudini mari.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos