Acasă Social Cum va fi vremea pana pe 28 iulie! Vezi temperaturile din fiecare...

Cum va fi vremea pana pe 28 iulie! Vezi temperaturile din fiecare regiune a tarii!

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a temperaturilor si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 15 – 28 iulie, in fiecare regiune a tarii, potrivit mediafax.ro.

BANAT

Dupa primele doua zile ale intervalului de prognoza in care mediile temperaturilor maxime sunt in scadere, incepand din 17 iulie vremea se va incalzi. Se vor inregistra valori maxime apropiate de normalul perioadei, in jur de 30 de grade Celsius, pana in data de 20 iulie cand va debuta un nou proces de racire a vremii. Pana la mijlocul celei de-a doua saptamanii de prognoza valorile de temperatura vor avea mici variatii, urmand ca din 25 iulie temperaturile sa creasca din nou si sa se apropie de mediile climatologice ale perioadei. O evolutie asemanatoare vor avea si valorile termice nocturne.

In prima saptamana de prognoza probabilitate pentru averse si descarcari electrice va fi mai mare in zilele de 15 si 16 iulie, dar ploile vor fi in general slabe cantitativ. Incepand din data de 20 iulie, fenomenele de instabilitate atmosferica se vor semnala in fiecare zi si vor fi posibile intervale in care ploile sa fie mai insemnate cantitativ.

CRISANA

Regimul termic diurn va marca o crestere incepand cu 17 iulie, iar mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse intre 27 si 29 de grade Celsius, valori apropiate de normalul perioadei. Din data de 21 iulie valorile termice vor scadea usor, pana la medii de 25 de grade, iar din 25 iulie vremea se va incalzi din nou, usor si treptat, maximele termice urmand a se situa, spre sfarsitul intervalului, in jurul valorii de 29 de grade Celsius. Evolutia regimului termic nocturn va fi similara.

Exceptand zilele de 15 si 16 iulie cand se vor semnala averse si descarcari electrice, pana in data de 20 iulie conditiile de ploaie vor fi reduse. Ulterior, probabilitatea de aparitie a fenomenelor de instabilitate atmosferica va ramane ridicata in fiecare zi, iar in 20 – 21 iulie, respectiv 23 – 24 iulie vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

TRANSILVANIA

Temperaturile maxime vor fi scazute in primele doua zile, dar incepand din data de 17 iulie valorile termice vor fi in crestere pana in 19 – 20 iulie cand se vor inregistra, in medie, 27 de grade. Apoi, vremea se raceste cu aproximativ 3 grade si un nou proces de incalzire va debuta in data de 25 iulie. Pana pe 21 iulie mediile temperaturilor minime vor avea mici variatii, iar din data de 22 iulie vor marca o scadere cu aproximativ 2 grade. Din data de 26 iulie se va resimti o tendinta de crestere usoara a minimelor.

Aversele insotite de descarcari electrice vor fi mai frecvente si pe arii mai extinse in zilele de 15 si 16 iulie, iar din data 17 iulie probabilitatea de ploaie va fi redusa. Dupa 20 iulie fenomenele de instabilitate atmosferica se vor semnala local si temporar pana la sfarsitul intervalului de prognoza, fiind posibile cantitati de apa mai insemnate in jurul date de 21 iulie.

MARAMURES

De miercuri, 17 iulie vremea va intra intr-un proces de incalzire, pana spre temperaturi normale pentru a doua decada a lunii iulie, aceasta insemnand medii ale maximelor de 27 de grade si minime de 14 grade. Incepand din 20 iulie temperatura va scadea, astfel vremea va deveni racoroasa, cu valori diurne de 22…24 de grade si minime medii in jur de 12 grade. Dupa data de 25 iulie, temperatura va creste din nou, la valori termice diurne de 27…28 de grade si minime de 14…15 grade.

Vor fi averse, izolat insemnate cantitativ in prima zi a intervalului, apoi pana pe data de 19 iulie conditiile de precipitatii vor fi reduse. Din 20 iulie instabilitate atmosferica se va accentua si temporar se vor semnala averse, posibil insemnate cantitativ.

MOLDOVA

In primele 2 zile ale intervalului, temperaturile maxime se vor mentine aproximativ in jurul mediei de 25 de grade, ca apoi sa se inregistreze o crestere pana pe data de 20 iulie, cand se vor atinge maxime normale pentru a doua decada a lunii iulie, de 27…28 de grade. Tendinta, dupa data de 21 iulie, va fi de scadere a temperaturilor maxime spre medii in jurul valorii de 24 de grade. Din 25 iulie maximele vor creste spre 27 de grade. Temperaturile minime vor oscila intre 14 si 16 grade, cu cele mai scazute valori la inceputul intervalului si in perioada 23…25 iulie.

Averse, in general slabe, se vor semnala in primele doua zile. In intervalul 20…24 iulie probabilitatea pentru averse va fi ridicata.

DOBROGEA

Pe parcursul intervalului de prognoza, temperatura aerului va inregistra mici variatii in jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Temperaturile medii maxime vor fi cuprinse intre 26 si 29 de grade, cu cele mai ridicate valori in jurul datei de 20 iulie si in perioada 25…28 iulie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin medii ale temperaturilor minime situate intre 17 si 19 grade, cu cele mai ridicate valori la mijlocul si sfarsitul perioadei de prognoza si cele mai scazute la inceputul perioadei si in jurul datei de 24 iulie.

Ploi slabe, de scurta durata, vor fi in a doua zi a intevalului si posibil in zilele de 23 si 24 iulie. In restul perioadei probabilitatea de averse va fi redusa.

MUNTENIA

Dupa o usoara racorire a vremii in 16 iulie, tendinta va fi de incalzire treptata, astfel ca in data de 20 iulie se vor atinge, in medie, maxime de 30 de grade. In intervalul 21…24 iulie este posibila o scadere a temperaturilor, in medie de 3 grade. Dupa data de 25 iulie tendinta de incalzire va determina cresterea temperaturilor spre medii ale maximelor de 30…31 de grade la sfarsitul perioadei de prognoza, cand vremea va deveni calduroasa. Temperaturile minime nu vor avea variatii semnificative, tendinta fiind de crestere usoara in prima saptamana, spre medii de 16…17 grade si de usoara scadere la inceputul celei de a doua.

Averse, posibil insemnate cantitativ vor cadea in cursul zilei de marti 16 iulie. Manifestari ale instabilitatii atmosferice sunt probabile si in intervalul 21…24 iulie.

OLTENIA

Vremea se va racori in a doua zi a intervalului, cand la nivelul regiunii se va inregistra o medie a valorilor maxime de 25 de grade, apoi temperatura va creste treptat pana in data de 20 iulie cand va avea valori medii ale temperaturilor maxime de 28…29 de grade, comparabile cu normele climatologice ale perioadei. Tendinta temperaturilor pentru perioada 21…24 iulie va fi de scadere pana spre o medie de 26 de grade, apoi vor creste spre maxime de 30…31 de grade, la sfarsitul perioadei de prognoza, cand vremea va deveni calduroasa. Pana spre sfarsitul acestei saptamani, mediile temperaturilor minime vor creste de la 14 la 17 grade, apoi vor scadea usor la inceputul saptamanii viitoare. Spre sfarsitul celei de a doua saptamani vor creste din nou.

Averse locale se vor semnala in a doua zi de prognza si in perioada 21….24 iulie. In restul intervalului, doar izolat si trecator va ploua slab.

LA MUNTE

Vremea va fi racoroasa in primele doua zilei ale intervalului, cu medii ale temperaturilor maxime de 14…16 grade si ale minimelor nocturne de aproximativ 8 grade. Vremea se va incalzi in perioada 17…20 iulie, astfel ca atat valorile maxime cat si cele minime vor creste in medie cu 3…4 grade. Este posibila o noua racorire de scurta durata, dupa data de 21 iulie, iar incepand cu 25 iulie temperatura va fi in crestere, astfel incat la finalul intervalului de prognoza se vor atinge maxime situate, in medie, in jurul a 20 de grade Celsius si minime de 10…11 grade.

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in primele doua zile ale intervalului si in perioada 21…24 iulie, cand sunt posibile si cantitati de apa insemnate. In restul zilelor, aversele se vor semnala pe arii restranse.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCNA recomanda televiziunilor si radiourilor sa sustina campania de informare a populatiei a numarului 112!
Articolul următorTop zece beneficii ale vitaminei D