Acasă Cultura CNA recomanda televiziunilor si radiourilor sa sustina campania de informare a populatiei...

CNA recomanda televiziunilor si radiourilor sa sustina campania de informare a populatiei a numarului 112!

27

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) recomanda televiziunilor si radiourilor sa sustina campania de educare si informare a populatiei a numarului 112, potrivit mediafax.ro.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale, in calitatea sa de administrator al Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta, a informat Consiliul cu privire la faptul ca intentioneaza sa desfasoare, in perioada septembrie – decembrie 2013, „Campania nationala de educare si informare a populatiei referitoare la utilitatea si necesitatea folosirii corecte a numarului 112”, se spune intr-un anunt postat pe site-ul CNA, semnat de Laura Georgescu, presedintele Consiliului.

CNA precizeaza ca initiatorul campaniei a avut in vedere faptul ca „Sistemul 112 este un serviciu national public, cunoasterea si importanta acestuia fiind vitale atat pentru cetatenii romani, cat si pentru cei straini aflati pe teritoriul tarii noastre sau in spatiul Uniunii Europene”.

Intruniti in sedinta publica din 4 iunie, membrii Consiliului National al Audiovizualului au fost de acord cu propunerea STS de a fi parteneri in demersul de a derula in spatiul audiovizual, prin intermediul unor spoturi audio si video, aceasta campanie.

In acest context, Consiliul adreseaza radiodifuzorilor rugamintea de a sprijini aceasta campanie care respecta prevederile Codului de reglementare a continutului audiovizual, prin difuzarea spoturilor aferente.

Conform articolului 142 din Codul de reglementare a continutului audiovizual, Sectiunea a 10-a, mesajele noncomerciale care vor fi difuzate in cadrul acestei campanii nu vor fi incluse in calculul duratei legale alocate publicitatii si vor respecta urmatoarele conditii cumulative: a) difuzarea mesajelor va fi gratuita, fara obligatie de contrapartida directa sau indirecta; b) mesajele vor fi grupate si separate de alte mesaje publicitare si identificate intre coperte cu mentiunea „Mesaj de interes public”.

Potrivit CNA, care face trimitere la prevederile Legii audiovizualului, „decizia editoriala de difuzare a unor spoturi radio/TV apartine exclusiv radiodifuzorului”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos