Acasă Auto Cum vrea sa scada Guvernul pretul combustibilor si cu cat

Cum vrea sa scada Guvernul pretul combustibilor si cu cat

111

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că propunerea PSD pentru reducerea preţului la carburanţi este o plafonare prin limitarea profitului companiilor. Dacă companiile şi-ar reduce marja de profit undeva la 10%, preţurile ar putea fi plafonate undeva între 7 şi 8 lei, a spus el, precizând că este greu să se facă compensarea de la bugetul de stat, potrivit news.ro.

Dan Cristian Popescu a afirmat că în acest moment ”există şi o presiune speculativă pe acet preţ la combustibili, nu doar o corelare pe preţul barilului la nivel mondial”.

”Ne-am uitat în piaţă şi am văzut adaosuri comerciale de 20, 35, 40 la sută la cei care vând aceste produse. Acciza este foarte greu să o reducem, trebuie derogare de la Comisie”, a spus deputatul PSD, arătând că TVA-ul care putea fi redus, pe modelul Germaniei sau Marea Britanie, nu a avut efect decât câteva zile şi s-a dus iar preţul în sus.

”Dacă companiile şi-ar reduce marja de profit undeva la 10%, ceea ce este un profit bun, preţurile ar putea fi plafonate undeva între 7 şi 8 lei, şi la benzină şi la motorină, faţă de preţurile actuale. (..) Noi intenţionăm, şi aceasta este propunerea făcută în coaliţie, ca această compensare să fie făcută din profitul companiilor. E greu să facem compensarea de la bugetul de stat, ca la gaz şi curent, pentru că produsele acestea, motorina şi benzina sunt mobile, putem lua două cisterne şi să le ducem în Bulgaria să le vindem cu un preţ mai mare”, a spus parlamentarul PSD.

Dan Cristian Popescu a mai spus că propunerea PSD este ”o variantă logică”.

”Dacă am veni cu bani de la buget, nu ar fi niciun control. Este o plafonare prin limitarea profitului”, a explicat Popescu, menţionând că există şi o condiţie, să nu depăşească barilul preţul de 125 de dolari, pentru că am intra în alte preţuri.

”Cerem acest lucru pe o perioadă limitată, 3 luni, 6 luni, un an, trebuie o discuţie onestă cu companiile”, a arătat deputatul PSD.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos