Acasă Auto Protestele soferilor in benzinarii au devenit o teapa: E mai mare comisionul...

Protestele soferilor in benzinarii au devenit o teapa: E mai mare comisionul la banci!

1130

Protestele pe care sute de șoferi din mai multe orașe le-au început la benzinării, inclusiv în Galați, par să nu aibă un impact economic major asupra acestora.

Modul de protest ales – alimentarea de o sumă infimă, de 1-2 lei, apoi plata cu cardul, „pentru ca banca să le ia un comision cât mai mare” – nu are cum să afecteze economic marile rețele de distribuție a carburanților.

Într-adevăr, este încetinită temporar activitatea benzinăriilor respective (câteva ore pe zi, poate două-trei zile la rând), pot apărea unele situații stresante pentru angajații acestora, dar impactul financiar este unul nesemnificativ, chiar inexistent.

Aceasta este opinia reprezentanților a două bănci care activează și în Galați. Conform acestora, politica de comisioane pentru plățile cu cardul ține de fiecare bancă în parte. De cele mai multe ori, comisionul perceput pentru o astfel de tranzacție este procentual, adică o anumită parte din suma încasată. Deci, comisionul încasat pentru o plată de 2 lei, să zicem, este oricum mai mic decât suma respectivă, scrie Viața Liberă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos