Acasă Comentariul zilei Cunoscut medic oncolog, infectat cu coronavirus: Depășește orice am văzut până acum!...

Cunoscut medic oncolog, infectat cu coronavirus: Depășește orice am văzut până acum! Rămâi cu sechele…

269

Medicul oncolog Crina Călinescu a povestit la Antena 1 că tratamentul pentru COVID19 e mai dur decât chimioterapia şi că recupererea e la fel de grea. Ea spune că nu a mai întâlnit vreodată o boală asemănătoare.

  • „Tratamentul este foarte dur. Eu sunt medic oncoloc, ca lumea să înțeleagă că știu ce înseamnă afecțiunile severe. Trebuie să recunosc că aceasta afecțiune, SARS-COV-2, din punctul meu de vedere depășește orice am văzut până acum. La o jumătate de ora după ce ai înghițit tratamentul, apar toate efectele secundare. arsuri, grețuri, diaree, este înfiorător, depășește orice schemă de chimioterapie.
  • A fost un efort deosebit în cele zece zile să pot mânca pentru că dispare pofta de mâncare. ai senzația că mănânci hârtie pur și simplu. mi-am dat seama treptat că trebuie să mă hidratez constant și să mănânc forțat pentru a rezistă.
  • Rămâi totuși cu o grămadă de sechele, cu o stare de astenie destul de serioasă. e că și cum ai învață din nou să mergi. Nu poți să faci decât câțiva pași după care trebuie să te așezi. Vei rămâne cu probleme de concetrare. Nu mai poți să citești foarte mult, nu mai poți să urmărești emisiunile pentru că obosești.
  • Rămân probleme de coordonare. Îți scapă obiectele din mâini, lucru pe care-l observ și la mine”, a declarat medicul oncolog Crina Călinescu la Antena 1
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentArafat anunta noi restrictii in tara: „Vor fi masuri care nu vor fi pe placul tuturor, cand se iau”
Articolul următorO celebra patinatoare s-a sinucis la doar 20 de ani