Acasă Comentariul zilei Raed Arafat nu da doi bani pe lamentarile Gabrielei Firea: ”Capitala se...

Raed Arafat nu da doi bani pe lamentarile Gabrielei Firea: ”Capitala se confruntă cu o transmitere comunitară de Covid-19”

371

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat în direct la RomaniaTV că este îngrijorat de numărul în creștere a cazurilor noi de Covid depistate în Capitală.

Arafat susține că în București este vorba despre o transmitere comunitară și nu exclude luarea unor măsuri zonale sau locale de restricție, dacă transmiterea se va menține. La ultimul raport, Bucureștiul figurează cu 4.360 de cazuri de infectări de la debutul epidemiei, fiind pe primul loc în țară, depășind, începând de sâmbătă, județul Suceava.

„În Capitală, din ceea ce vedem, există o răspândire comunitară și vedem că în ultima perioadă vorbim despre cazuri noi care apar la nivelul municipiului București, 50-100 pe zi. Și aici vorbim de cazurile noi. Cetățenii Capitalei trebuie să înțeleagă că dacă nu respectă regulile de distanțare și dacă nu folosesc mască așa cum este ea recomandată în orice spațiu închis, vom avea probleme foarte serioase și vom continua să vedem o răspândire la nivelul Capitalei. Dacă vedem că nu merge și continuă creșterea este posibil ca în urma analizelor realizate de specialiști, de epidemiologi, să ajungem să luăm măsuri zonale sau locale de restricție”, a declarat șeful DSU.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos