Acasă ACTUALITATE Cunoscut poet italian: Din 2009 studiez limba romana, sunteti un popor splendid!

Cunoscut poet italian: Din 2009 studiez limba romana, sunteti un popor splendid!

Alessio Colarizi Graziani, un poet din Italia, a făcut cursuri de limba română, în 2009, ținute la Accademia di Romania de la Roma. De atunci a început să scrie poezii și în limba română.

După doi ani, și-a tradus poeziile din italiană și franceză “cu mare bucurie și pasiune” în limba română, și apoi le-a adunat într-un volum, intitulat “Adriatică”. Cartea a fost publicată în această vară la Fermo, în regiunea sa natală, Marche, la editura Andrea Livi, informează gazetaromaneasca.ro.

“Am ținut în mod special să vă anunț pe dumneavostră prima dată despre apariția acestei cărți, pentru că ați dovedit mereu că sunteți aproape de comunitate, de cei care iubesc românii și România.” a precizat Alessio Colarizi Graziani, în limba română.

Iar în dedicația scrisă pe volumul dăruit publicației noastre, tot în limba română, a adăugat: “Pentru jurnaliștii de la Gazeta Românească, punți de legătură între cultura română și italiană. Porto San Giorgio, august, 2013”.


Citeste si:

Cinci lucruri EXTRAORDINARE despre Romania spuse de cel mai promitator poet din Ucraina! ”Sunteti steaua in ascensiune a Europei de Est!”

Cel mai mare POET arab in viata: Islamul NU POATE fi modernizat! Nu aduce NIMIC bun!


Italianul are 65 de ani, locuiește la Roma, dar cu mândrie își declară “originile marchigiane”. Este absolvent al facultății de litere, traducător interpret din limba franceză. A lucrat ca traducător aproape 40 de ani în cadrul Ministerului Apărării și Senatului Italiei, iar pentru scurte perioade a colaborat cu universitățile din Viterbo și Roma în diferite proiecte.

În ultimii ani a avut ocazia să intre în contact cu mulți români, rezidenți la Roma și de la fiecare a încercat să adune informații despre limbă, cultură, obiceiuri, istorie sau tradiții. “Sunteți un popor splendid, aveți o cultură impresionantă și o spun cu sinceritate, din partea unei persoane care a studiat alte limbi, culturi, în special franceza.”

” Nu am vizitat încă România, dar am de gând să fac acest lucru cât de curând. Din anul 2009 studiez limba română, la cursurile organizate la Accademia di Romania și de atunci încerc să aflu cât mai multe.” a adăugat poetul.

Iubitor de poezie, Alessio Colarizi Graziani a rămas cu un regret, faptul că nu a reușit să o întâlnească personal pe renumita profesoară Rosa del Conte. Rosa del Conte (n. 1907, d. 3 august 2011, Roma), filolog italian, membră de onoare a Academiei Române (din 1994), este considerată unul dintre cei mai importanți eminescologi străini, autoare a unor studii ce privesc opera lui Mihai Eminescu. “Aș fi fost mai bogat după acea întâlnire, pe care era cât pe ce să o realizez.”

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentFost ministru de finanțe: Foarte multi bani pleaca din Romania si nimeni nu face nimic pentru a-i pastra!
Articolul următorLege noua in Uniunea Europeana: 300 de euro pentru fiecare femeie insarcinata care RENUNTA LA FUMAT!