Acasă Dosar Cunoscut preot dupa ce a vazut stenogramele in cazul Visarion Alexa: ”Dacă...

Cunoscut preot dupa ce a vazut stenogramele in cazul Visarion Alexa: ”Dacă ce scrie acolo e real atunci părintele a preadesfrânat”

1120

Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a precizat că este „îngrozit”, după ce a citit stenogramele în cazul preotului Visarion Alexa, cercetat pentru agresiune sexuală.

„Citesc, îngrozit, stenogramele cazului pr. Visarion. Mi se pare halucinant ce scrie acolo. Dar vorba cărții: cu cât ești mai sus, căderea e mai mare. Poate de aceea, pare și greu de crezut.

Dacă ce scrie acolo e real (instanța va decide) atunci totul e limpede: părintele a preadesfrânat.

Că a fost din „răzbunare” (apare în stenograme), că a fost din ispită, că a fost din…orice alt motiv, nici nu contează.

La lupta duhovnicească nu contează motivația ispititorului. Contează că vrea să te răpună.

După ce te-a răpus, rămâne mila Domnului!”, a spus Eugen Tănăsescu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit anchetorilor, Visarion Alexa ar fi agresat-o sexual pe femeia în vârstă de 37 ani după spovedire, profitând de imposibilitatea acesteia de a se apără. „Se efectuează cercetări cu privire la fapta unei persoane care la data de 23.04.2022, în jurul orelor 16:00, prin constrângere și profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, după ce a procedat la spovedirea acesteia şi în timp ce se aflau în altarul de vară din curtea unei biserici din Bucureşti, a agresat-o sexual pe persoana vătămată prin aceea că a mângâiat-o pe fese, a sărutat-o în urechea dreaptă, i-a pus mâna pe sâni pe deasupra şi pe sub bluză, a introdus mana în zona vaginului şi a atins-o şi mangâiat-o pe aceasta, după care a prins cu putere mâinile persoanei vătămate, le-a îndreptat în zona penisului și a început să le frece de penis pe deasupra hainei preoțești, fapta ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de Agresiune sexuală”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă judecătoria Sector 6 la solicitarea Mainnews.ro.

Context

Vă reamintim că preotul Visarion Alexa se află sub control judiciar pentru 60 de zile, însă a contestat decizia judecătorilor. Inițial el a fost reţinut după ce a fost acuzat de agresiune sexuală. Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

Activitatea polițiștilor a beneficiat în acest caz de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos