Acasă Dosar Oreste Teodorescu anunta pe cine va sustine in de acum inainte: ”Am...

Oreste Teodorescu anunta pe cine va sustine in de acum inainte: ”Am gresit in trecut sustinand persoane si nu idei”

162

Jurnalistul Oreste Teodorescu a publicat pe pagina personala de facebook o interesanta analiza in care arata cum a fost dezamagit de rezultatele ultimelor alegeri, dar si pe cine va sustine de acum inainte.

Publicam mai jos analiza marca Oreste Teodorescu:

”Pe cine voi susține de acum inainte… sau mai bine spus, ce…

Am greșit in trecut susținând persoane și nu idei, in spațiul public, dezamăgirea fiind imensa, așa ca, de acum înainte, contribuția mea la jocul politic va fi exclusiv, in sfera ideilor și întrucât sunt un jurnalist cu asumate convingeri conservatoare, va prezint câteva dintre valorile pentru care voi milita, fără a susține un partid anume.

1. Persoana este un univers in sine, iar individul este cel puțin la fel de valoros ca întreaga societate laolaltă. Statul ar face bine sa încurajeze prin măsuri legislative libertatea de creație și de exprimare a tuturor oamenilor valoroși, care pot contribui la dezvoltarea și emanciparea naționala. Cea mai importanta calitate a unui politician conservator este cultul onoarei, cunoașterea istoriei și respectul pentru valorile spirituale ale neamului din care face parte.

2. In epoca fluiditatii doctrinare și a neomarxismului ofensiv, este nevoie acută de oameni de stat care sa apere cu argument și metoda, Familia, ca singurul temei al unității, locul sacru unde se nasc și se conserva natural toate valorile umane și unde se construiește cu adevărat caracterul copiilor, viitorul oricărei societăți. Statul poate sprijini familia prin promovarea educatiei, susținerea gândirii comunitare, asigurarea unei transparente totale între nevoile comunității și politicile publice. Singura forma autentica de democrație este cea participativa! Țara nu este altceva decât familia extinsă!

3. Apărarea tradiției creștine, adevarata identitate a poporului roman, fără ideologie religioasă sau rigiditate dogmatica. Cultele creștine, neînregimentate politic, prin deschiderea duhovniceasca care transcede deșertăciunea lumii, au fost temelia civilizației europene, din care și noi facem parte încă de la crestinarea noastră din secolul al IV-lea. Alături de familie, Biserica lui Hristos aseaza in conștiința credincioșilor, acel set de principii și valori imuabile: recunoașterea limitelor, demnitatea și smerenia voinței, fraternitatea și spiritul de sacrificiu, onoarea și corectitudinea comportamentului.

4. Meritocrația, care nu înseamnă altceva decât o ierarhizare corecta a valorilor in societate. Cei care ne conduc nu trebuie sa demonstreze altceva decât moralitate, competenta, viziune și sa urmărească binele colectiv pe termen lung. Performanța fără îndelungă perfecționare rămâne doar o manipulare electorală. România este condusă de 30 de ani de o oligarhie infracțională, ruinand sistematic toate șansele noastre de modernizare și emancipare, iar acest lucru trebuie sa înceteze, cât nu e prea târziu. Suntem deja in al doisprezecelea ceas! Singurul criteriu pentru avansarea pe scara socială ar trebui sa fie performanța!

5. Susținerea proiectului unei Europe unite și a unei alianțe nord-atlantice, bazate pe conceptul conservator: unitate in diversitate. Suntem romani, nu afimandu-ne superioritatea fata de alte nationalitati, ci, dimpotriva, admitand caracterul de unicitate si de originalitate al fiecăruia!Patriotismul pe care îl susțin necondiționat este definit strict de gradul real de utilitate pe care fiecare îl poate pune la comun pentru înflorirea țării.�Politicienii vor trebui sa răspundă rigorilor unei piete comune, iar singurul act patriotic cu adevărat este sa confere nationalitatii lor o eticheta de excelenta specifica, astfel incat ea sa nu fie mai buna sau mai rea decat altele asemenea, ci complementara! �Eu ca roman ma simt patriot pentru ca apartin unei culturi de sine statatoare și pentru ca sunt egal cu alti cetateni europeni de alte nationalitati.

6. Voi milita întotdeauna pentru onoare, ordine și legalitate pe toate palierele sistemului, de la cel economic unde sa funcționeze principiul echitații concurențiale, separarea puterilor in stat, profesionalismul instituțional, independenta justitiei și a MASS mediei! Respectarea contractului social! Cetățenii plătesc taxe și impozite, iar statul trebuie sa asigure și sa garanteze dreptul la demnitate, educație, viața religioasă, sănătate, dezvoltare personală etc.

7. Intervenție minimala a statului in economie cu excepția zonelor strategice și care țin de securitatea individuală și colectivă: armata, servicii, resurse naturale, energie, mediu. Singura forma viabila din punct de vedere economic este libertatea piețelor însă ar trebui dublate și de legi foarte clare privind coruptia, conflictul de interese sau concurenta neloiala.

Acestea sunt ideile principale pe care le voi susține de acum înainte! Sunt convins ca țara noastră chiar merita ceva mult mai bun decât actuala clasa politica, tributara unor interese foarte departe de cel national! Așa sa ne ajuta Dumnezeu!”, a scris Oreste Teodorescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos