29.6 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiCunoscut socilog: Mizeria asta cu eu nu sunt casier pute a superioritate...

Cunoscut socilog: Mizeria asta cu eu nu sunt casier pute a superioritate grețoasă

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Sociologul Gelu Duminică a explodat pe tema casieriilor cu casier desființate de Auchan. Duminică spune că unica problema care se pune e dacă respectivii casieri au fost reîncadrați pe alte posturi.

„Că tot văd „scandalul” iscat după decizia unui supermarket de a avea doar case de self-scan:

– Era doar o chestiune de timp până să se intample asta. Self-scan este disponibil de vreo 2 ani;

– Anumite job-uri pe care omul le face acum, vor fi înlocuite, peste câțiva ani, de tehnologie. Așa se întâmplă de câteva secole și așa se va întâmpla în continuare. Glumind, realizați că acum ceva ani meseria de spălătoreasă chiar însemna că speli (fizic) haine? Sau că exista o meserie care înseamna să aduci apă? Sau ca munca a 30 de oameni a fost înlocuită de un robot modern? Și că, în aceste condiții, numărul de angajați este din ce în ce mai mare?

– Marea chestiune în această speță este dacă „foștii casieri” au fost integrați în programele de reconversie profesională ale companiei și dacă vor putea rămâne în companie pe o altă poziție. Și dacă nivelul de instrucție al foștilor casieri le poate oferi șansa unei reconversii într-o meserie mult mai solicitată și bănoasă (aici intrăm într-o altă discuție despre cercul vicios al vulnerabilitatii generat de un nivel de educație redus). Cu alte cuvinte, să-și păstreze job-ul (ceea ce eu aș cam paria, pe foamea asta de personal, că se va întâmpla).

În rest, mizeria asta cu „eu nu sunt casier, vreau pe cineva să-mi scaneze produsele” pute a superioritate din aia grețoasă. Stai linistit, în câtiva ani nu ai să mai vezi casieri umani decât la magazinul din colț! Asta dacă nu cumva și ăla o să fie inlocuit de vreun self-service shop!”. scrie Duminică pe Facebook.

Ultimele stiri