Acasă Comentariul zilei Trump i-a socat pe americani: Il sustine pe Putin si l-ar fi...

Trump i-a socat pe americani: Il sustine pe Putin si l-ar fi lasat sa ia cat vrea din Ucraina

89

Fox News a editat comentariile fostului președinte Donald Trump în care acesta a spus că ar fi luat în considerare posibilitatea de a lăsa Rusia să aibă părți din Ucraina ca parte a unui acord de pace între națiuni, scrie Insider.

Într-un interviu acordat luni la emisiunea radio a lui Sean Hannity, care nu este difuzată de Fox News, Trump a dezvăluit cum ar fi încercat să medieze un acord de pace între Rusia și Ucraina în urma invaziei Rusiei de anul trecut.

Când Hannity a difuzat fragmente din interviu mai târziu în acea zi în emisiunea sa de la Fox News, în prime time, partea în care Trump sugerează că ar fi putut susține un acord prin care să cedeze părți din Ucraina Rusiei a fost editată, fragmentul fiind tăiat după ce Trump spune „Aș fi putut negocia”.

Trump a afirmat că poate pune capăt rapid războiului, în timp ce își dorește să fie ales din nou în 2024.

În interviul needitat, el s-a lăudat cu modul în care Rusia nu ar fi îndrăznit să lanseze un atac în timpul președinției sale și a adăugat:

„Aș fi putut să negociez. În cel mai rău caz, aș fi putut face o înțelegere pentru ca Rusia să preia ceva, există anumite zone care sunt zone vorbitoare de limbă rusă, sincer, dar aș fi putut face o înțelegere.

Rusia a anexat porțiuni din estul Ucrainei și din peninsula Crimeea în 2014, cu doi ani înainte ca Trump să devină președinte, iar anul trecut a lansat o invazie mai amplă menită să răstoarne guvernul ucrainean de la Kiev.

Anexările și invazia au fost condamnate ca fiind ilegale de către comunitatea internațională, iar Ucraina spune că singurele condiții în care ar negocia ar fi dacă Rusia s-ar retrage de pe teritoriul său.

Anul trecut, Trump l-a lăudat pe Putin pentru că a fost „inteligent” în încercarea de a invada Ucraina declarând mai multe regiuni din această țară „independente” pentru a le anexa ilegal apoi.

Trump a atras mult timp critici pentru refuzul său de a critica agresiunea Rusiei, precum și pentru comentariile sale despre președintele Vladimir Putin.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos