Acasă Comentariul zilei Cunoscutul pediatru Mihai Craiu despre valul 4: ”Dracul nu este atât de...

Cunoscutul pediatru Mihai Craiu despre valul 4: ”Dracul nu este atât de negru, copiii trebuie să meargă la școală”

Medicul Mihai Craiu susține că există vești bune în ceea ce privește infecția cu SARS-CoV-2 la copii. Specialistul a analizat un studiu realizat la New York care demonstrează că un sindrom asociat COVID-19 poate fi tratat în cazul copiilor, informează Mediafax.

Medicul Mihai Craiu a făcut anunțul pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii. El a analizat un articol care a urmărit evoluția a 45 de copii internați la spitalul Presbyterian din New York, depistați cu MIS-C (Sindromul Inflamator Multisistemic asociat maladiei COVID-19).

„Acest articol recent din Pediatrics prezintă evoluția în timp a tuturor celor 45 de copii internați cu MIS-C la spitalul Presbyterian din New York. Aceștia au fost urmăriți mai multe luni și doar unul singur a continuat să prezinte disfuncție ventriculară la mai mult de 4 luni de la debutul bolii. Această evoluție favorabilă trebuie privită în contextul incertitudinilor de tratament de la acel moment și prin severitatea mare a pacienților incluși în studiu. Acum știm cum poate fi tratat MIS-C la copil”, a explicat Mihai Craiu.

Concluzia medicului român este că teoriile conspirației trebuie să fie neglijate, iar copiii se pot întoarce la școală.

„Un nou studiu similar ar arăta probabil rezultate și mai bune. Concluzia – Dracul nu este atât de negru. Iar copiii trebuie să meargă la școală! Trebuie doar să avem așteptări rezonabile, să ne protejăm corespunzător locului unde ne aflăm și situației epidemiologice din acel loc și să ascultăm specialiștii. Căci marii „experți” în vândut basme vor continua să vă umple capul cu teorii ale conspirației și în viitor. Doar trebuie să trăiască si ei din ceva”, a precizat specialistul pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentGest emotionant facut de un copil din Grecia pentru pompierii romani veniti sa-i salveze din fata flacarilor
Articolul următorFacebook recunoaste public ca rusii s-au folosit de tehnici de manipulare pentru a-i prosti pe oameni ca vaccinarea nu este buna