Acasă Gorj Cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter in Gorj. S-a...

Cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter in Gorj. S-a simtit pana in Ardeal

Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter s-a produs, luni, în Gorj, a anunțat Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

DSU face precizări după curtremur

Echipe operative vor fi trimise pe teren pentru recunoaștere, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență după cutremurul cu magnitudine 4,9 înregistrat luni după-amiaza în Gorj, anunță Mediafax.

Echipaje operative din județul unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere, a transmis DSU.

Cutremurul a avut loc la ora 16.02, a avut intensitatea de 4,9 pe Richter și s-a produs la o adâncime de 15 km.

DSU reamintește că în cazul seismelor, sistemul Ro-Aleret nu va difuza notificări anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).

„În ziua de 20.03.2023, 16:02:16 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.9, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs la 16km NV de Targu Jiu, 66km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70km S de Hunedoara, 84km S de Deva, 97km E de Resita, 99km V de Ramnicu Valcea”, potrivit INFP.

Cea mai puternică mişcare tectonică din România în acest an a avut magnitudinea 5,7 Richter și s-a produs pe 14 februarie, în judeţul Gorj.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentEa este primul sportiv roman calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024
Articolul următorPremiera in Romania: O carte pentru fiecare elev