Acasă Mediu Cutremur PUTERNIC in Romania! S-a simtit de la Iasi pana in Craiova!

Cutremur PUTERNIC in Romania! S-a simtit de la Iasi pana in Craiova!

10

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 a avut loc sâmbătă dimineață la orele 02.11 în România, în zona Vrancea, anunță pe Twitter Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. El a fost simțit și în Moldova, Serbia, Bulgaria, Grecia și Albania.

UPDATE – Magnitudinea cutremurului care a avut loc sâmbătă dimineață în zona Vrancea a fost revizuită la 5,3, anunță pe Twitter Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – vezi AICI

UPDATE: Cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din regiunea București-Ilfov susțin că nu a fost nevoie de nicio intervenție în această seară. ”Nu am avut nicio intervenție. Stația nu s-a mișcat în urma cutremurului”, a precizat Ionel Radu, reprezentant ISU pentru stiripesurse.ro.

UPDATE: Președintele CJ Vrancea, Marian Oprisan: ”Până la ora asta nu am fost informat să fie daune. A fost destul de tare. Bine că a fost doar atât că altfel cine știe ce era.”, a spus el contactat de stiripesurse.ro

UPDATE:Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei pe Facebook: La telefonul cetateanului nu a sunat nimeni, deci pare ca in Craiova toata lumea e ok. UPDATE. INFP Cutremur de 5.8 -6 grade. Posibile replici in urmatoarele 72 de ore. La tv nu a fost cutremur? Nu vad nicaieri banda galbena…

UPDATE Cutremurul s-a simțit și în Moldova. Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a confirmat. ”Ora 2 si 13. L-am simtit cu totii cu siguranta.
Este cel mai puternic din ultimii 25 de ani, 6,1 grade in Vrancea, 5,6 grade la Chisinau. Conform informatiei de la Dispeceratul Central si de la colegii de la Departamentul Situatii Exceptionale cel putin deocamdata nu sunt anuntate distrugeri sau alte consecinte negative. Cel mai tare s-a resimtit la Cahul.”, e mesajul lui Chirtoacă.

content-image

UPDATE Seismul a fost resimțit, conform informațiilor de pe rețelele de socializare în tot sudul țării, în estul țării și zona de nord a Moldovei. Iași, Piatra Neamț, Botoșani, Suceava, Brăila, Galați, Constanța, București, Ploiești, Târgoviște sunt orașele în care s-a simțit zguduitura.

UPDATE: Site-ul Institutului Național Pentru Fizica Pământului a căzut fiind accesat de un numar foarte mare de romani.

UPDATE Nu se știu date despre eventuale pagube materiale sau victime omenești.

UPDATE Conform ultimelor informații, cutremurul a avut magnitudinea de 5.6 grade pe scara Richter.

Un cutremur puternic a afectat România în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2:11. Seismul s-a resimțit puternic și în București, iar primul anunț de la INFP îl cataloghează ca având 5,7 grade pe scara Richter.

Totuși, site-urile de specialitate din străinătate scriu că ar fi avut magnitudinea de 6.1 grade. Cutremurul a avut loc la 100 de km adâncime, în la 49 de km vest de Focșani.

Conform informațiilor, cutremurul s-a resimțit și în nordul țării, la Botoșani.

Potrivit agenției americane United States Geological Survey (USGS), seismul s-a produs la șapte kilometri vest de comuna Nereju, județul Vrancea, la o adâncime de 88,3 kilometri.

Cutremurul a fost resimțit puternic în București și Republica Moldova, potrivit martorilor oculari.

În luna septembrie, în România au avut loc peste 25 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 4,3 grade pe scara Richter.

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

content-image

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos