14.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăSocialAngajariTopul celor mai periculoase locuri de munca din Romania! Aici ai mai...

Topul celor mai periculoase locuri de munca din Romania! Aici ai mai mari sanse sa ajungi la spital decat la birou!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Una dintre cele mai periculoase meserii din România, în anul 2016, în funcție de numărul de accidente înregistrate, este cea de șofer, unde numărul accidentelor de muncă este mult peste media celorlalte domenii de activitate. 

În topul celor mai periculoase locuri de muncă se află și cei de cei din industria producătoare de mobilă. Pe lângă aceștia, angajații români cu cele mai multe accidente de muncă din 2016 lucrează în construcții, producția de mașini sau sectorul energetic, informează realitatea.net

Sectoarele economiei naţionale în care au fost cele mai multe accidente de muncă în primele trei luni ale anului 2016 sunt:

– Comerţul cu amănuntul cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor – cu 48 de accidentaţi, reprezentând 6,1% din totalul accidentaţilor din economia naţională, cu 12,7% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului 2015, când au fost 55 de accidentaţi.

– Fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor – cu 42 de accidentaţi, reprezentând 5,4% din totalul accidentaţilor din economia naţională, cu 12,5% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului 2015, când au fost 48 de accidentaţi.

– Transporturi terestre şi transporturi prin conducte – cu 39 de accidentaţi, reprezentând 5% din totalul accidentaţilor din economia naţională, cu 52,4% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului 2015, când au fost 82 de accidentaţi.

– Fabricarea de mobilă – cu 38 de accidentaţi, reprezentând 4,9% din totalul accidentaţilor din economia naţională, cu 11,8% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2015, când au fost 34 de accidentaţi.

– Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat – cu 38 de accidentaţi, reprezentând 4,9% din totalul accidentaţilor din economia naţională, cu 15,6% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului 2015, când au fost 45 de accidentaţi.

– Construcţii de clădiri – cu 38 de accidentaţi, reprezentând 4,9% din totalul accidentaţilor din economia naţională, cu 46,5% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului 2015, când au fost 71 de accidentaţi.

Un număr de 782 persoane au fost accidentate la nivel național în primele trei luni ale anului, cu 33% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului 2015

Ultimele stiri