Acasă Dosar Daca in Ucraina a intrat in 12 ore… In cat timp credeti...

Daca in Ucraina a intrat in 12 ore… In cat timp credeti ca va rupe Putin Belarusul?

447

Candidata opozitiei la recentele alegeri prezidentiale din Republica Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a declarat luni ca este pregatita sa conduca tara si a cerut crearea unui cadru legal prin care sa se asigure organizarea de noi alegeri corecte, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Intr-o inregistrare video din Lituania, tara in care a fugit saptamana trecuta, Tihanovskaia a cerut fortelor de ordine si de securitate sa inceteze sa mai sprijine regimul presedintelui Aleksandr Lukasenko. Ea a declarat ca, daca vor face acum acest lucru, comportamentul lor din trecut va fi iertat.

Manifestanti scandand ‘Demisia!’ au umplut duminica centrul capitalei belaruse, Minsk, in cel mai amplu protest de pana acum impotriva realegerii presedintelui Aleksandr Lukasenko, dupa ce Rusia a afirmat ca ii va oferi acestuia sprijin militar daca va fi necesar. Oponentii lui Lukasenko, aflat la putere de 26 de ani, spun ca votul a fost fraudat, dar presedintele invoca rezultatele oficiale, care ii acorda peste 80% din sufragii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentItalia anunta noi restrictii pentru prevenirea infectiilor cu coronavirus
Articolul următorO noua conducere de tot rasul la PSD… Ce au facut Tanda si Manda?