Acasă Sanatate Daca nu esti convins INCA sa renunti la betisoarele de urechi, citeste...

Daca nu esti convins INCA sa renunti la betisoarele de urechi, citeste ASTA!

32

Ştiai că urechile noastre au propriul sistem de curăţare, de exemplu? Specialiştii spun ca ceara este eliminată din ureche fără „ajutor” din exterior, în mod natural. Beţişoarele cu vată, sau orice alt tip de beţişoare pentru urechi, pot împinge cerumenul mai adânc afectând timpanul iar asta poate duce inclusiv la pierderea auzului, scrie observator.tv.

Ceara de la nivelul urechilor are, de fapt, propriul ei rol. Aceasta tine la depărtare bacteriile prevenind instalarea acestora în aparatul auditiv. Ceară are de asemenea proprietatea de a menţine un PH adecvat în interiorul urechii prevenind infecţiile precum otită.

Ceara este însă periculoasă mai ales pentru persoanele care înaintează în vârstă. Din cauza acumulării unei cantităţi prea mare de cerumen, acestea stau mai prost cu auzul. Dar, dacă nici beţişoarele de urechi nu sunt bune pentru a le curăţa, atunci cum ne putem îngriji aparatul auditiv?


Citeste si:

Maseaza acest punct al urechii si o sa te simti MINUNAT!

Folosesti betisoare pentru urechi? Risti sa surzesti!


Metode alternative de curăţare a urechilor:

1. Foloseşte ulei de parafină. Încălzeşte două sau trei picături din acest ulei, la foc mic, şi apoi aplică-l în canalul urechii cu o pipetă. Aplecaţi capul într-o parte şi parafina va ieşi din ureche.

2. Un alt ulei eficient în curăţarea urechilor este uleiul de măsline. Se procedează la fel ca şi în cazul uleiului de parafină.

3. Curăţă-ţi urechile cu spray cu apă de mare. Apa de mare îndepărtează ceară din ureche. Se pulverizează de două ori pe săptămână.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos