Muhammad Ali, nascut sub numele Cassius Marcellus Clay, Jr., pe 17 ianuarie 1942, in orasul Louisville, statul Kentucky, SUA este un fost boxer profesionist, campion mondial la box. In anul 1974 a fost ales Sportivul anului din SUA, iar in 1999, Ali a fost desemnat „Sportivul secolului” de revista americana „Sports Illustrated”.

aliEl este considerat cel mai mare campion de box la categoria grea precum si unul din cei mai populari sportivi al tuturor timpurilor. Inca de la inceputul carierei profesioniste el isi spunea ca fiind The Greatest si ca printr-un miracol, chiar s-a adeverit.

A fost numit dupa tatal sau, Cassius Marcellus Clay, Sr. Si-a schimbat numele in anul 1964, cand s-a convertit la Islam (Sunnism).

Despre viata si cariera lui s-au facut filme, iar el insusi a fost distribuit ca actor in cateva pelicule. Un documentar recent, din 2013, „Procesele lui Muhammad Ali”, reda anii zbuciumati ai lui Ali care au urmat refuzul sau de a se inrola in armata Statelor Unite, aflata in plin razboi cu Vietnamul.