Acasă ACTUALITATE Dacian Ciolos poate RAMANE PREMIER si dupa alegeri! Vezi planul lui, alaturi...

Dacian Ciolos poate RAMANE PREMIER si dupa alegeri! Vezi planul lui, alaturi de PNL si USR!

26

Experienţa Guvernului tehnocrat şi proiectele care au fost începute şi trebuie continuate vor fi strânse într-o platformă pe care Dacian Cioloş o va lansa în discuţie în perioada următoare. În perioada campaniei electorale. Este, spune premierul, un punct de pornire în discuţia cu partidele care declară că îl susţin pentru un nou mandat la Palatul Victoria, după alegerile din decembrie. Este şi o platformă de dezbatere în spaţiul public, bazată pe activitatea din ultimul an a lui Dacian Cioloş şi a colaboratorilor săi, anunta digi24.ro.

Cosmin Prelipceanu: PNL şi USR anunţă că vă susţin prim-ministru după alegeri. Cu voia dumneavoastră sau fără?

Dacian Cioloş, premierul României: În primul rând trebuie mers la alegeri. Şi trebuie să mergi la alegeri cu un program de guvernare şi să câştigi alegerile respective. Din punctul meu de vedere, dincolo de ceea ce afirmă PNL şi USR acuma, e important să avem o discuţie pe nişte principii, pe nişte valori, pe nişte teme mari pe care şi eu cred că ar trebui să lucrăm în perioada următoare. Şi apoi cetăţenii trebuie lăsaţi să decidă dacă aceste valori, dacă aceste principii, dacă acest teme pot face proiectul unui program de guvernare.

Cosmin Prelipceanu: Adică vă veţi asuma împreună cu aceste două partide sau doar cu unul dintre ele un program de guvernare?

Dacian Cioloş, premierul României: Eu am mai spus-o public că nu o să candidez. Dar asta nu mă împiedică să am păreri, puncte de vedere despre cum ar trebui continuare lucrurile. Pornind de la experienţa acumulată în acest an şi de la ceea ce am vbăzut în anii trecuţi. Şi îmi propun ca în perioada imediat următoare să vin cu aceste principii, cu aceste valori, cu proiectele pe care le-am început şi care, din punctul meu de vedere ar putea fi continuate, şi, în măsura în care va exista o susţinere a acestor proiecte – nu un program de guvernare, pentru că programul de guvernare este apanajul partidelor… Dar cu o astfel de platformă, cu un astfel de proiect care să reflecte cumva experienţa pe care am acumulat-o în aceşti ani şi, să spun aşa, legământul pe care l-aş lăsa pentru perioada următoare. Cu asta pot să contribui la dezbaterea care va avea loc în perioada următoare.

Cosmin Prelipceanu: V-aţi întâlnit deja cu partidele astea, pentru proiectul despre care vorbiţi?

Dacian Cioloş, premierul României: Nu, pentru că am putea avea discuţii după ce o să prezint acest proiect. Nu trebuie să ne aşteptăm la ceva foarte surprinzător, e o sinteză şi o reflexie a ceea ce am lucrat până acuma, a modului de guvernare pe care am încercat să îl punem în aplicare, bazat pe onestitate, bazat pe integritate, bazat pe principii ale transparenţei, pe profesionalism, pe reforme pe care le-am început multe dintre ele pentru că am fost obligaţi de realităţi, de împrejurări să le începem, chiar dacă ele trebuie gândite într-o perspectivă dincolo de un an de zile. Şi tocmai pentru că am început lucruri la care probabil nu ne-am aşteptat sau despre care nu am crezut la început că va trebui să lucrăm şi pentru că ne dăm seama că în sănătate de exemplu, în educaţie, în infrastructură, în debirocratizare şi creşterea performanţei administraţiei publice, în politica socială versus crearea de locuri de muncă. În toate aceste domenii sunt lucruri pe care am fost împinşi, cumva, de la spate de realitate să le începem şi care ar trebui continuate. O să le pun pe hârtie împreună cu colaboratorii şi o să le prezentăm în spaţiul public, propunându-le ca o platformă de lucru şi pentru perioada următoare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos