Acasă Auto Dan Barna: Romania a ajuns un cimitir de masini

Dan Barna: Romania a ajuns un cimitir de masini

191

Vicepremierul Dan Barna afirmă că autorităţile discută pentru a găsi cea mai bună variantă pentru a nu mai încuraja ca România să fie un cimitir de maşini. El a ţinut să precizeze că nu se pune problema introducerii unei noi taxe pentru proprietarii de autovehicule vechi.

„Este o discuţie, nu e vorba despre introducerea vreunei noi taxe, este o discuţie legată de cum descurajezi revărsarea de maşini vechi, de maşini mai vechi de 15-20 de ani în piaţa românească, maşinile de care ţările vestice vor să scape. Şi aici, încercăm să găsim şi sunt discuţiile pentru a găsi cea mai bună variantă pentru a nu mai încuraja ca România să fie un cimitir de maşini cum, din păcate, încă mai este cazul”, a declarat Dan Barna, sâmbătă, în judeţul Prahova, răspunzând unei întrebări.

Luna aceasta, şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că Ministerul Transporturilor lucrează la o „propunere de descurajare” a înmatriculării autovehiculelor mai vechi de 15 ani, care sunt mai poluante, acesta afirmând că nu va fi vorba despre o taxă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos