25.6 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăACTUALITATECulturaDan Diaconescu a dat gres in resuscitarea OTV! CNA a respins orice...

Dan Diaconescu a dat gres in resuscitarea OTV! CNA a respins orice solicitare in acest sens!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Dan Diaconescu a dat gres in resuscitarea OTV, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) respingand orice solicitare de a reactiva licenta audiovizuala a televiziunii Top 1 si de a o transforma in OTV.

In fapt, Diana Voiculescu, o colaboratoare apropiata a lui Dan Diaconescu, a preluat in luna mai pachetul majoritar de actiuni la societatea Videomedia Plus SRL, care a detinut licenta audiovizuala prin satelit a televiziunii Top 1.

In societatea Videomedia Plus SRL, Diana Voiculescu – directorul executiv al televiziunii OTV, careia CNA i-a retras licenta pe 22 ianuarie 2013 – detine 95% si este si administrator al acesteia, in timp ce Georgeta Gheorghe detine 5% din actiuni. Diana Voiculescu a preluat actiunile in televiziunea Top 1 de la Petrica Gheorghe, care in trecut a fost angajat al OTV.

Pe 14 iunie 2013, societatea Videomedia Plus SRL a depus la CNA un dosar in care a solicitat modificarea denumirii Top 1 in OTV, modificarea grilei televiziunii si modificarea amplasamentului sursei de program. In acelasi dosar, Videomedia Plus SRL a informat CNA cu privire la modificarea actionariatului si la numirea lui Dan Diaconescu in functia de director general al societatii.

Totusi, inca din prima parte a acestui an, reprezentantii CNA au constatat ca televiziunea Top 1 nu mai emitea programe si au decis efectuarea, incepand din martie 2013, a unui control la acest post. Ulterior, pe 20 iunie 2013, CNA a retras licenta audiovizuala pentru televiziunea Top 1 societatii Videomedia Plus SRL, pentru incalcarea articolului articolului 57, alineatul 1, litera b din Legea audiovizualului, potrivit caruia „Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: titularul inceteaza sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala mai mult de 90 de zile, pentru motive de natura tehnica, si mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului”.

Diana Voiculescu a contestat la CNA aceasta decizie de retragere a licentei Top 1, solicitarea fiind analizata in sedinta de joi, 4 iulie, a CNA, la care au participat mai multi reprezentanti ai societatii Videomedia Plus SRL si fosti colaboratori ai televiziunii OTV, respectiv avocatii Julia Zorkoczy si Catalin Lunganasu, realizatorul TV Florin Condurateanu si Laura Vasilescu, reprezentantul societatii in relatia cu CNA.

Potrivit avocatului Julia Zorkoczy, incepand din luna mai, de cand pachetul majoritar de actiuni la Top 1 a fost preluat de Diana Voiculescu, televiziunea Top 1 a emis program, fiind neintemeiata astfel aplicarea articolului 57 din Legea audiovizualului de retragere a licentei.

Laura Georgescu, presedintele CNA, si Narcisa Iorga, membru al CNA, au spus ca, in momentul controalelor efectuate de Consiliu, Top 1 transmitea cu totul altceva decat grila aprobata de Consiliu. Potrivit reprezentantilor Consiliului, Top 1 transmitea un film cu Stan si Bran.

Astfel, membrii Consiliului au decis cu unanimitate de voturi sa respinga contestatia Videomedia Plus privind retragerea licentei Top 1, fapt care inseamna ca Top 1 nu mai poate sa emita si, implicit, nici nu se poate pune problema transformarii televiziunii in OTV.

„Din 20 martie (la primul control al CNA, n.r.) am avut primul semnal de alarma la Top 1. Dumneavoastra vreti sa va pozitionati in data de 20 iunie (cand a fost efectuat al doilea control al CNA la Top 1, n.r.), dar din 20 martie nu a fost aplicata legea”, a spus Laura Georgescu.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri