22.8 C
București
marți, mai 21, 2024
AcasăACTUALITATEDan Mihalache, OMUL DIN SPATELE lui Iohannis, PLEACA de la Cotroceni!

Dan Mihalache, OMUL DIN SPATELE lui Iohannis, PLEACA de la Cotroceni!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

De ceva vreme, toata lumea din sistem sta cu ochii pe jocurile de culise de la Palatul Cotroceni, incercand sa se dumireasca daca Dan Mihalache pleaca sau nu din fruntea Administratiei Prezidentiale. Si, da, raspunsul este afirmativ. Astfel ca Dan Mihalache nu va mai fi multa vreme seful Cancelariei de la Cotroceni.

Deturnat peste Ocean

Dan Mihalache nu l-a insotit pe seful statului in ultima vizita pe care acesta a intreprins-o in Statele Unite ale Americii. Ceea ce nu a facut decat sa alimenteze si mai tare zvonurile ca acesta va fi mazilit din fruntea Cancelariei prezidentiale, nemaiaflandu-se in gratiile sefului statului. Insa se pare ca singurul „sambure” de adevar din toata aceasta teorie este ca Mihalache va pleca, intr-adevar, de la Cotroceni. Si nu neaparat de buna voie, ci pentru ca, asa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, isi facuse deja o obisnuinta, aidoma altor consilieri prezidentiali si oameni de increre ai presedintelui Romaniei, sa-si bage cam mult nasul in oala guvernului tehnocrat. Insa informatii de ultima ora arata ca Dan Mihalache ar fi fost deturnat din drumul spre Londra, unde i s-ar fi propus initial o retragere glorioasa la Ambasada Romaniei in Marea Britanie. Insa in loc de cetoasa capitala a Regatului Unit, Mihalache s-ar putea relaxa in insoritul Miami.

Unde i s-ar fi pregatit o iesire din scena mai mult decat onorabila si fara nicio grija, mai ales ca postul de consul al Romaniei la Miami este unul onorific.

La plaja

Daca traiectoria carierei lui Dan Mihalache nu va fi deturnata din nou si acesta va ajunge in cele din urma in Miami, viitorul consul nu va avea cine stie ce insarcinari pe cap aici. Asa ca „fisa postului” viitorului diplomat ar putea fi una mai mult decat relaxanta, acesta aflandu-se practic in postura unui turist bugetar in Florida. Si totusi, sunt si initiati ai sistemului care sustin ca posibila trimitere a lui Dan Mihalache in Miami nu ar fi o simpla coincidenta. Pentru ca, daca tot ar fi vrut o retragere linistita in diplomatie, acestuia i s-ar fi putut gasi si un post mai cu „pedigree”, mai ales ca exista si varianta ca astfel actualul sef al Cancelariei sa fie incalzit pentru a-l inlocui pe George Maior, la momentul oportun, pentru functia de ambasador al Romaniei in SUA. Bineinteles, daca si americanii isi vor da ok-ul. Astfel ca, pana atunci, in anumite medii se vehiculeaza tot mai insistent informatia ca, la Miami, Mihalache ar avea si o sarcina delicata de dus la bun sfarsit. Oricum, pana atunci, sa remarcam ca daca Dan Mihalache pleaca de la Cotroceni, cel mai apropiat colaborator politic al presedintelui ramane Alina Gorghiu. Insa cum si co-presedintele liberal se pregateste pentru nastere, Iohannis s-ar putea trezi intr-o situatie de-a dreptul ingrata.

Ultimele stiri