21.1 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăACTUALITATEDan Sova a fost ARESTAT! 100.000 de euro spaga!

Dan Sova a fost ARESTAT! 100.000 de euro spaga!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Dan Sova a fost retinut dupa ce colegii sai senatori au aprobat solicitarea procurorilor privind retinerea si arestarea sa preventiva. Senatorul a ajuns putin dupa ora 15.00 la sediul DNA si a stat peste o ora. La iesire a fost condus in catuse la masina ce il va duce la arestul Politiei Capitalei, DNA anuntand ca va fi prezentat tot joi in fata Inaltei Curti cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat DNA, procurorii acuza ca In perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Sova  a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la un denuntator, pentru a interveni pe langa Balan Mihai, director al CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

Comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 3 decembrie 2015, a inculpatului SOVA DAN-COMAN, senator, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta.


Citeste si:

FOTO – Dan Sova s-a dus cu OCHII INVINETITI la DNA! A fost BATUT?

DNA: Senatorul Dan Sova a luat 100.000 de euro SPAGA!


Masura preventiva a fost dispusa de procurori, avand in vedere ca, raportat la calitatea de senator a celui mentionat, a fost indeplinita conditia prevazuta in Constitutia Romaniei, in sensul in care plenul Senatului a incuviintat cererea de retinere si arestare preventiva in legatura cu infractiunea retinuta in sarcina inculpatului Sova Dan-Coman.

In ordonanta de retinere se arata ca exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt: In perioada octombrie 2011 – iulie 2014, inculpatulSova Dan-Coman a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa inculpatul Balan Mihai, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

Inculpatului Sova Dan-Coman i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala. Acesta va fi prezentat, la data de 3 decembrie 2015, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.”

Ultimele stiri