Acasă ACTUALITATE Germania OBLIGA Romania sa plateasca BANI Turciei! Altfel ne trimite refugiati!

Germania OBLIGA Romania sa plateasca BANI Turciei! Altfel ne trimite refugiati!

Guvernul german le-a cerut miercuri tuturor celor 28 de tari din UE sa contribuie la finantarea planului pentru ajutorarea Turciei in vederea primirii de refugiati sirieni, plan estimat la 3 miliarde de euro, informeaza AFP.

‘Toate tarile membre trebuie sa contribuie la finantarea acestui plan de 3 miliarde de euro’, a declarat secretarul de stat pentru finante al Germaniei, Jens Spahn, pentru cotidianul Suddeutsche Zeitung. Europa intreaga are interesul pentru un acord fiabil cu Turcia, ‘pentru ca aceasta este si o problema de solidaritate europeana’, a adaugat Spahn, citat de Agerpres.

Liderii europeni si Ankara au convenit duminica asupra alocarii unui ajutor de 3 miliarde de euro pentru a ajuta Turcia — care a primit de una singura 2,2 milioane de refugiati sirieni — in schimbul angajamentului sau de a controla mai bine frontierele sale si de a coopera in lupta impotriva traficantilor care opereaza de pe coastele turce.

Citeste si:

Francezii se RAZBUNA intr-un mod SANGEROS! Au dat foc celei mai mari tabere de refugiati, in timp ce oamenii dormeau!

VIDEO – Refugiat PUS LA PUNCT de o soferita din Suedia: Du-te la tine acasa DACA NU POTI RESPECTA regulile noastre!


Modalitatile concrete pentru acordarea acestui ajutor nu au fost insa stabilite, in special in ceea ce priveste impartirea poverii financiare pe care va trebui sa si-o asume fiecare tara din UE. O reuniune a ministrilor de finante ai tarilor din UE este prevazuta pentru saptamana viitoare la Bruxelles.

In timp ce Europa incearca sa ajunga la un acord cu privire la repartizarea refugiatilor si imigrantilor, Germania, care sa asteapta sa primeasca in jur de un milion de oameni in 2015, pledeaza in mod insistent pentru un mecanism permanent si nelimitat in ceea ce priveste repartizarea de refugiati care fug din calea razboaielor si persecutiilor.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentSpitalele din Romania COLCAIE de virusi! Ministerul Sanatatii incepe CONTROALE in toata tara!
Articolul următorNoul COD RUTIER te trimite de la volan DIRECT la INCHISOARE! Amenda creste la 1600 de lei pentru vorbitul la telefon!