Acasă ACTUALITATE Dan Sova turnat in fata judecatorilor de un alt PSD-ist: Mi-a dat...

Dan Sova turnat in fata judecatorilor de un alt PSD-ist: Mi-a dat banii in mana, cash! Apoi am trimis soferul sa mai ia!

704
Fostul deputat Cristian Rizea a declarat marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că i-a vândut în anul 2011 un imobil lui Dan Şova, acesta plătind 300.000 de euro în 60 de rate, iar o parte din bani au fost ridicaţi de şoferul lui de la casa de avocatură a lui Şova. 

Cristian Rizea a fost audiat la Instanţa supremă, în calitate de martor, în dosarul „CET Govora”, în care fostul senator Dan Şova este judecat pentru trafic de influenţă. Audierea are legătură cu un imobil pe care Şova l-a cumpărat de la Rizea. Procurorii susţin că o parte din banii plătiţi de Şova pentru acel imobil proveneau din contractele casei sale de avocatură cu CET Govora.”Nu mai ţin minte suma de bani pe care am primit-o înainte de notariat. Nu îmi amintesc nici suma de bani pe care am primit-o la notar, când am încheiat contractul. Banii i-am primit în mână, cash, nu prin instrumente de plată bancare. Banii i-am predat fratelui meu. Ulterior, fratele meu mi-a făcut plângere penală. Având în vedere relaţia de prietenie şi apropiere cu Dan Şova, am avut încredere în el şi i-am predat imobilul chiar în ziua semnării actelor la notariat. Am convenit să îmi plătească restul în tranşe de 5.000 de euro pe lună, pe 3 – 4 ani. Pentru acestea nu s-a încheiat un act adiţional, pentru că aveam încredere unul în altul. Primele rate le-am ridicat chiar eu de la cabinetul de avocat al lui Dan Şova, banii fiindu-mi înmânaţi de doamna Ciurcu Simona, angajată la casa de avocatură şi persoană de încredere a lui Şova. Ulterior, se ducea şoferul meu, lunar. Alte rate lunare le-am primit chiar eu când mă deplasam cu şoferul meu şi mă întâlneam cu şoferul lui Şova”, a declarat Rizea, potrivit agerpres.ro.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la un denunţător, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Anchetatorii mai arată că Mihai Bălan a produs un prejudiciu în dauna CET Govora SA de peste 1,3 milioane lei (suma totală decontată cu o frecvenţă lunară, în baza celor două contracte), concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite, în acelaşi cuantum, de către firma de avocatură.

DNA precizează că, în perioada decembrie 2011 – decembrie 2012, societatea de avocaţi a emis lunar către CET Govora facturi pentru activităţile de asistenţă juridică prestate în perioada decembrie 2011 – decembrie 2012. În aceeaşi perioadă, senatorul a încasat de la societatea de avocaţi suma totală de 60.000 de euro.

În cea de a doua perioadă contractuală, Dan Şova a încasat un comision în valoare totală de 40.000 euro. DNA menţionează că cea mai mare parte a banilor primiţi de Dan Şova au fost orientaţi, în mod direct, către stingerea unei datorii provenite din cumpărarea unui imobil situat în Bucureşti.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos