Daniel Constantin il desfiinteaza pe Calin Popescu Tariceanu: A rămas captiv unui stil arhaic de a face politică! Crede ca suntem inca in anii 90!

33
Daniel Constantin, fost copreşedinte ALDE, îi răspunde în termeni duri lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce acesta a anunţat că s-a propus excluderea fostului vicepremier din partid. După ce Tăriceanu i-a somat pe apropiaţii lui Constantin din ALDE să se dezică de acţiunile acestuia, fostul lider ALDE afirmă că nu va mai accepta niciodată să facă „o politică prăfuită de trecutul și de prezentul” preşedintelui Senatului.

„Între mine și domnul Tăriceanu, între mine și o parte dintre cei care au fost NUMIȚI sâmbătă în conducerea ALDE, este o diferență fundamentală de gândire și de abordare politică. Mă delimitez în mod categoric de acțiunile inițiate de Tăriceanu, de felul în care acesta înțelege politica în anul 2017.

Din păcate, Tăriceanu a rămas captiv unui stil arhaic de a face politică. Crede că la 27 de ani după revoluție poate să se comporte așa cum o făcea în anii 1990. Inclusiv prin acțiunea de excludere a mea, Tăriceanu își șantajează colegii de partid pe care îi îndeamnă să renunțe la acțiunile din justiție, iar abuzul comis să fie certificat.

Pozițiile noastre sunt ireconciliabile din cauza principiilor. Nu pot și nici nu vreau să fac echipă cu un om care zdrobește onoarea și nu are respect pentru parteneriatele pe care le face. Trecutul lui este mărturia spuselor mele.

A fost un congres pe care îl consider nestatutar și imoral, unde Tăriceanu a luat decizii care pericilitează viitorul ALDE. Acționează în continuare în ilegalitate, așa cum probabil că s-a obișnuit. Astăzi, la data la care ia măsuri împotriva mea, conducerea partidului pe care a dorit să îl conducă singur, nu este validată în mod oficial la tribunal. Cred, tot mai mult, că acțiunile lui Tăriceanu împotriva mea au fost premeditate.

A ales să îngroape liberalismul sub un maldăr de funcții în care și-a numit camarila de servili. Acesta este Tăriceanu și noul ALDE, subordonat total și obedient, așa cum dorește să îl conducă.

Eu nu accept politica pumnului în gură! Spre deosebire de el, eu nu mint și nu comit abuzuri. Întotdeauna când am intrat în casa cuiva mi-am arătat respectul față de cei pe care i-am găsit acolo. Spre deosebire de mine, Tăriceanu înțelege respectul prin prisma abuzului pe care este obișnuit să îl comită.

Mă voi lupta în continuare pentru dreptate și pentru a arăta derapajele care au condus la aceste evenimente.

Sunt proceduri în instanță pe care le voi susține în continuare alături de cei care sunt alături de mine.

În perioada următoare voi decide împreună cu ei, calea pe care vom merge. Eu nu voi accepta niciodată să fac o politică prăfuită de trecutul și de prezentul lui Tăriceanu sau a altor lideri care înțeleg că în 2017 partidele mai pot fi conduse prin cenzură!”, afirmă Daniel Constantin.