Acasă ACTUALITATE Reincep protestele in toata Romania impotriva PSD: Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi, Sibiu...

Reincep protestele in toata Romania impotriva PSD: Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi, Sibiu si multe alte orase anunta miscari de strada!

Acțiunile din ultima perioadă a parlamentarilor care fac o lege a grațierii prin care un infractor ca Dan Voiculescu va fi eliberat fără să mai plătească prejudiciul de 60 de milioane de euro scot românii cionstiți în stradă, spun cei de la Inițiativa România, Initiativa Timisoara, Sibiu Uniți Salvăm, Aradul Civic, Oradea civică, Corupția ucide, ACTI Craiova, Civica Iași, #Rezistența, Geeks for Democracy.

Comunicat: „Organizațiile civice se pregătesc de proteste în stradă în cazul adoptării legii grațierii și modificării legislației penale

Mișcările și organizațiile civice semnatare, care s-au născut în stradă în București, Timișoara, Cluj, Iași, Sibiu, Oradea, Arad și Craiova în urma protestelor din ultimii ani și ca reacție la corupția politică și la încercările succesive de a stopa lupta anti-corupție, cer majorității parlamentare să abandoneze imediat și definitiv tentativele de a reînvia ordonanța 13 prin proiectul de lege privind grațierea și de a dezincrimina de facto conflictul de interese. În caz contrar, de data aceasta singura alternativă acceptabilă pentru noi vor fi mișcările de stradă până la ieșirea PSD și a aliaților pro-corupție de la guvernare.

De la alegerile parlamentare de anul trecut și până astăzi, singura preocupare constantă a majorității parlamentare și a Guvernului a fost să slăbească independența justiției și mecanismele anti-corupție. Câștigarea alegerilor nu este un cec în alb pentru o atitudine discreționară a Guvernului, deraierea de la valorile democratice, disprețul față de statul de drept și capturarea instituțiilor statului de către rețele de corupție. Dimpotrivă, asaltul împotriva statului de drept este un motiv suficient de pierdere a legitimității de a conduce această țară.

Rugăm românii care au ieșit în stradă în februarie 2017 să fie pregătiți pentru noi proteste în cazul în care situația o va cere. Nevoile românilor și ale țării nu își găsesc răspunsuri valide în autoritarism și corupție, în jaf și risipa banului public, în lipsă de transparență și iresponsabilitate guvernamentală și, cu siguranță, nu în legalizarea prin grațiere sau amnistie a hoției generalizate la vârful statului român.

Cerem, de asemenea, Președintelui României să nu promulge legea de modificare a Codului penal prin care s-a schimbat definiția conflictului de interese și să o trimită la Parlament pentru reexaminare.

Semnatari:

Inițiativa România, mișcare civică născută în noiembrie 2015 după tragedia din Colectiv,

Inițiativa Timișoara, mișcare civică formată prin asocierea a 16 organizații neguvernamentale din Timișoara după adoptarea OUG 13,

Sibiu Uniți Salvăm, grup civic apărut în 2013 în urma mișcărilor civice din Sibiu pentru salvarea Roșiei Montane,

Oradea Civică, grup civic născut în februarie 2017 după adoptarea OUG 13,

Corupția Ucide, comunitate civică născută în noiembrie 2015 după tragedia din Colectiv,

Aradul Civic, grup civic născut în februarie 2017 după adoptarea OUG 13,

Asociatia Civica pentru Transparenta si Implicare Craiova, grup civic născut în februarie 2017 după adoptarea OUG 13,

Civica Iași, organizație neguvernamentală înființată în decembrie 2014 pentru un Iași mai bine guvernat și o comunitate mai implicată,

#REZISTENȚA, platformă civică născută în urma protestelor masive împotriva corupției din februarie 2017

Geeks for Democracy, grup informal de acțiune civică, inclusiv prin instrumente și metode legate de tehnologia informației”

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentJocul Uniplay Bingo de la Antena 1 este o MARE TEAPA! Tocmai i-a fost retrasa LICENTA, iar castigatorii stau NEPLATITI de luni de zile!
Articolul următorDragnea a decis pe cine pune in locul Olgutei Vasilescu!