Daniel Morar ramane in fruntea DNA inca sase luni

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kovesi, a dispus delegarea pentru şase luni a lui Daniel Morar la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie ( DNA).

“Prin ordin al doamnei Laura Codruţa Kovesi, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din data de 3 august 2012 s-a dispus delegarea domnului procuror Daniel Marius Morar în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Delegarea este dispusă începând cu data de 13 august 2012, pentru o perioadă de 6 luni, deoarece actuala delegare a domnului procuror Daniel Marius Morar va expira la data de 12 august 2012”, se arata intr-un informare facuta de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ( PICCJ).

Gestul facut de Kovesi nu reprezinta o surpriza in contextul in care procurorul general al Romaniei a declarat pe 18 iulie ca ii va prelungi mandatul lui Morar daca nu apare o alta propunere pentru acest post. “Dl procuror-şef Morar este delegat. Dacă nu apare niciun fel de propunere sau nu este numită o altă persoană, legea prevede că el este delegat pe o perioadă de şase luni. De altfel, acest lucru (prelungirea – n.r.) a fost făcut cu toţi cei care au deţinut funcţii de conducere până la numirea unui alt procurer”, a precizat Kovesi.

Daniel Morar a fost delegat procuror-şef al DNA, începând cu data de 13 februarie, tot pentru o perioadă de şase luni, prin ordin al procurorului general. El a fost numit in acesta functie in 2005, pe 12 august. Inainte de a prelua acest post a lucrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj.