Acasă Stirea zilei Daniel Morar ramane in fruntea DNA inca sase luni

Daniel Morar ramane in fruntea DNA inca sase luni

34

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kovesi, a dispus delegarea pentru şase luni a lui Daniel Morar la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie ( DNA).

“Prin ordin al doamnei Laura Codruţa Kovesi, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din data de 3 august 2012 s-a dispus delegarea domnului procuror Daniel Marius Morar în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Delegarea este dispusă începând cu data de 13 august 2012, pentru o perioadă de 6 luni, deoarece actuala delegare a domnului procuror Daniel Marius Morar va expira la data de 12 august 2012”, se arata intr-un informare facuta de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ( PICCJ).

Gestul facut de Kovesi nu reprezinta o surpriza in contextul in care procurorul general al Romaniei a declarat pe 18 iulie ca ii va prelungi mandatul lui Morar daca nu apare o alta propunere pentru acest post. “Dl procuror-şef Morar este delegat. Dacă nu apare niciun fel de propunere sau nu este numită o altă persoană, legea prevede că el este delegat pe o perioadă de şase luni. De altfel, acest lucru (prelungirea – n.r.) a fost făcut cu toţi cei care au deţinut funcţii de conducere până la numirea unui alt procurer”, a precizat Kovesi.

Daniel Morar a fost delegat procuror-şef al DNA, începând cu data de 13 februarie, tot pentru o perioadă de şase luni, prin ordin al procurorului general. El a fost numit in acesta functie in 2005, pe 12 august. Inainte de a prelua acest post a lucrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos